Tiszteletbeli kitüntetést kap a színész

Díjazzák Richard Gere-t a Római Filmfesztiválon

Színészi pályafutásáért veheti át az októberben megrendezésre kerülő Római Filmfesztivál tiszteletbeli díját Richard Gere amerikai filmszínész. A sztár ez alkalomból közönségtalálkozót is szervez.

2011.09.22 15:29ma.hu

A Római Filmfesztivál szervezői szerint Richard Gere az elmúlt évtizedekben nyújtott színészi munkájával érdemelte ki a fesztivál különdíját, miközben olyak nagyszerű rendezőkkel dolgozott együtt, mint Robert Altman, Akira Kurosawa vagy Sidney Lumet.

Richard Gere nemcsak kiváló színész, de szenvedélyes zenész is

A szervezők emlékeztettek arra is, hogy nemcsak a Dr. T. és a nők, az Augusztusi rapszódia és a Hatalom című filmeknek köszönheti a megtisztelő díjat, hanem a humanitárius tevékenységének is, amit ismertségét felhasználva végzett.

A fesztiválon, amely október 27. és november 4. között kerül megrendezésre, az Amerikai Gigolo és a Micsoda nő sztárja közönségtalálkozót is tart, amelyen több évtizedes karrierjéről mesél majd.

A szemlén egyúttal bemutatásra kerül a Mennyei napok (Days of Heaven) című film felújított változata is, amelyet 1978-ban Terrence Malick rendezett, és már ebben főszerepet játszott az akkor még ifjú Gere.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.