Egymás után forgatják a következő két részt

Sigourney Weaver "feltámad" az Avatar folyatásában

Bár az Avatar botanikusnője végzetes sérülést kap a trilógiává bővülő sikerfilm első részében, a rendező szerint egy tudományos-fantasztikus filmben senki nem halhat meg, így "feltámasztja" Weavert is.

2011.09.19 15:55ma.hu

Ha egy tudományos-fantasztikus filmben valaki meghal, az korántsem jelenti azt, hogy a film egy későbbi részébe ne térne vissza újra élőként. Márpedig az Avatar erőteljesen beleesik a fenti kategóriába, nem véletlen hát, hogy a minap Sigourney Weaver, a film botanikusnőjét alakító színésznő közölte: "Nyugalom, visszatérek!"

Ezt egyébként a 2,7 milliárd dolláros bevételt hozó sikerfilm rendezője, James Cameron is megerősítette, és már meg is osztotta vele a trilógiává bővülő sci-fi következő két részének cselekményét, ami lenyűgözte a sztárt. "Azt kell mondjam: igazán csodálatosak, most már csak meg kell csinálni!" - fogalmazott a színésznő.

Sigourney Weaver az Avatarban


Weavertől nem idegenek az extrém helyzetek: több mint 40 filmje közül máig a legemlékezetesebb az Alien-széria, ahol bizony Ellen Ripley hadnagy szerepében mindenféle furcsaságból kijutott neki. Nem véletlen, hogy Cameron neki adta Grace Augustine doktornő szerepét, aki nemcsak elméleti szülőanyja az Avatar-projektnek, de a megvalósításban is aktívan részt vesz.

A film az első olyan akciómozi, amely teljes egészében 3D-s élményt nyújt, ebben jelentős szerepe van a nagyarányú számítógépes technikák alkalmazásának: a jelenetek mindössze 40 százaléka készült valódi szereplőkkel, a film 60 százalékát digitális technikák segítségével alkották meg.

A 22. században a Pandora nevű bolygón játszódó történetben az emberek egy nagy értékű ásvány után kutatnak, ám ehhez útban van nekik egy ott élő bennszülött törzs "faluja", az "otthonfa". Akkor indítják el az avatar-programot, amikor elhatározzák, hogy valahogyan az embereknek be kellene épülnie a törzsbe, a kísérlet során egy külsőleg na'vinak tűnő, ám tudatban emberként viselkedő és irányítható hibridet alkotnak - a projekt pedig váratlan események láncolatát indítja el.

Cameron már a film első részének forgalmazásakor ígéretet tett rá, hogy amennyiben a bevételek elérik az egymilliárd dollárt, további két részt készít el, ennek most jött el az ideje, igaz, a történetek egyelőre csak a rendező fejében léteznek, a pontos forgatókönyveket még csak most írják a szerzők. A forgatás időpontjáról sem lehet épp emiatt pontosabb részleteket tudni, de az biztos, hogy Cameron szerint 2014-nél előbb semmiképp nem kerülhet mozikba a második rész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.