Simon Cowell bízik a jövő orvostudományában

Hibernáltatná magát az X-Factor zsűrije, hogy feléleszthessék

Simon Cowell kijelentette, szeretné, ha halálakor lefagyasztanák a testét, hátha egyszer a jövőben odáig jut az orvostudomány, hogy felolvasztva őt vissza tudják hozni az életbe.

2011.08.22 15:29ma.hu

Le akarja fagyasztatni a halálakor a testét Simon Cowell, az X-Factor atyja, mert azt reméli, hogy néhány évtized vagy akár pár évszázad múlva az orvostudomány olyan szintre fejlődik, hogy felolvasztás után vissza tudják őt hozni az életbe.

"Olyan ez, mint valami biztosítási kötvény. Ha nem működik, hát nem működik. De ha mégis - akkor én nagyon boldog leszek!" - mondta. "Ha ez lehetséges - és úgy gondolom, az lesz -, akkor miért ne durranthatnék még egy nagyot? Őrültségnek hangzik?" - tette még hozzá a híresség, kifejtve, hogy szerinte kifejezetten jó ötletnek tűnik hibernáltatnia magát.

Simon Cowell (Fotó: SodaHead)


"Olyan érzésem van, hogy ha most nem teszem ezt meg, akkor a következő 300 évben sajnálni fogom."

Az eljárás, amelynek során úgy fagyasztják le az embert, hogy később onnan vissza lehet hozni az életbe, mintegy 120 ezer fontba - 36 millió forintba - kerül, és jelenleg két amerikai nagyvállalat vállalja a procedúrát. Eddig ezernél is több ember iratkozott fel a listára, hogy haláluk esetén kérik a fagyasztást és majd egyszer, valamikor az újraélesztést.

Bár még nagyon is él, az 51 éves Cowell keményen dolgozik annak érdekében, hogy biztosítsa egészsége minél további megőrzését, többek közt intravénásan kap időről időre vitaminokat, valamint kizárólag szuperegészséges ételeket és italokat fogyaszt, étrendje rendszeres alkotóeleme a spenót és a különféle gyümölcsök.

A kriogén fagyasztás ára egyébként meg se kottyan neki, becslések szerint mintegy 300 millió fontra rúg a vagyona, amit halála esetén nem egy vagy több magánszemélyre szeretne hagyni.

"Ha kaptam volna egy csomó pénzt 21 éves koromban, az ég tudja, hol lennék most" - utalt arra, hogy a kemény küzdelem közben megtanulta értékelni a pénzt, és nem herdálta el, ami jutott neki. "Ezért az egészet jótékonysági célra hagyom. Élvezni kell, amíg megvan, és ha elveszítem, annak is biztos jó oka van" - árulta el hitvallását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.