Nem mindenki büszke a néhai drogos zenészre

Leszavazták: a híd neve marad Kurt Cobain

Aberdeen város vezetői szavazásra bocsátották, hogy a városban lévő egyik híd viselheti-e továbbra is híres szülöttjének nevét, akire nem mindenki büszke, de a névváltoztatást a többség leszavazta.

2011.07.29 12:29ma.hu

Politikai szempontból nem túl szerencsés húzás egy egykori öngyilkos zenészről elnevezni a város egyik nevezetes építményét, főleg nem akkor, ha az öngyilkosságot megelőzően a zenész hírneve csak részben volt köszönhető a művészi teljesítényének. Márpedig Kurt Cobainre kevés lakó büszke a Washington állambeli Aberdeen városában: a Nirvana egykori frontembere kőkemény drogfüggősége miatt is gyakorta került címlapra.

A Cobain-híd alja (Fotó: Chartattack)

Miután 27 évesen öngyilkos lett (ő is tagja a hírhedt 27-esek klubjának, amelyhez nemrég Amy Winehouse "csatlakozott"), a városvezetés úgy határozott, egy hidat neveznek el híres szülöttjükről, még akkor is, ha nem sok okuk lenne dicsekedni vele - igaz, maga a híd sem kerülhetne be a "Városunk legszebb építményei" elnevezésű gyűjteménybe.

A tiltakozások további oka volt, hogy maga Cobain sem volt kifejezetten büszke szülővárosára: számos alkalommal igen becsmérlően szólt egykori otthonáról. Ama bizonyos híd alatt viszont gyakorta töltötte el az éjszakát ifjú éveiben, legalábbis a szóbeszéd szerint, ezért nevezték el róla.

A városvezetés viszont most úgy döntött, szavazásra bocsátja, hogy továbbra is viselheti-e az építmény az elhunyt rockzenész nevét. Végül sokak meglepetésére és a heves ellenérzések dacára a képviselők 10:1 arányban arra jutottak, a híd neve továbbra is maradjon Cobain.

Az eredmény bejelentésekor a jelenlévő civil hallgatóság hangos tapsban tört ki. A hab a tortán, hogy az egykori sztár emlékét nemcsak megerősítették, de meg is fejelték még egy kisebb elismeréssel: a Wishkah folyó fölött átívelő híd közelében lévő kisebb földterület ezentúl Cobain Landing néven kerül a térképekre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.