Bajban a FARC

Terror Kolumbiában: Brad Pitt bevállalja a túszszabadítást

The Mission címmel készül filmet forgatni a kolumbiai FARC gerillacsoport 15 foglyának, köztük Ingrid Betancourt politikusnő kiszabadításáról a Warner Bros stúdió, amely Brad Pitt szereplésével képzeli el az alkotást.

2011.07.01 09:04MTI

A Jaque fedőnevű 2008. július 2-i katonai akcióban három amerikait is kiszabadítottak a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) fogságából a kolumbiai őserdőben. A legnagyobb érdeklődés viszont az akkor már hat éve raboskodó Ingrid Betancourt volt kolumbiai elnökjelölt személyét kísérte.

A bevetésben a kolumbiai hadsereg csapatai vettek részt külföldi - részben amerikai - technikai segítséggel.

A katonák humanitárius szervezetek embereinek adták ki magukat, a foglyok között volt olyan, aki több mint tíz évi rabság után vált szabaddá.

Az akció alapján készülő film forgatókönyvét Peters Landesman írja, a producerek Lorenzo di Bonaventura és Scott Burns lesznek. A stúdió David O. Russellt szeretné megnyerni rendezőnek, de egyelőre még nem erősítették meg, hogy Pitt és Russell csatlakozik a produkcióhoz. A rendező A harcos folytatására, a The Silver Linings Playbook című filmre készül Mark Wahlberggel, Brad Pitt pedig a World War Z című könyv filmfeldolgozását forgatja.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.