Ha nem illenek rád a horoszkópok...

Mit befolyásol az aszcendensed?

Nem illenek rád a horoszkópok? Nem vagy egyedül, hiszen a csillagjegyed mellett még más bolygók és azok Földhöz viszonyított helyzete hatással van arra, milyen is vagy valójában.

2009.04.29 15:03netbulvar.hu

A születési időpontod rányomja bélyegét személyiségedre. És ez alatt nemcsak azt a csillagjegyet értjük, amely havonta változik az év során, és te egyiket a magadénak mondhatod, mint Nap-jegyedet. Több bolygó is hatással van személyiségedre és életed alakulására, és többféle csillagjegy járul hozzá tulajdonságaid összességéhez. Az összképből születik meg a személyiség. Az aszcendens kiszámításánál nagy szerepe van annak a településnek is, ahol születtél, ugyanis az aszcendens az égbolt azon jegye, ami születésedkor felkelőben volt a keleti horizonton.

Minden földrajzi helyen más és más életterületek hangsúlyosak, például egészen másképp zajlanak mindennapjai a sarkkör közelében születetteknek, mint a pulzáló nagyvárosokban napvilágot látott férfiaknak és nőknek.

– A Nap-jegy a tudatos ént szimbolizálja, míg az aszcendens kijelöli a születési uralkodót, ami magát a személyt jelképezi. Emellett jelzi a külső megjelenés sajátosságait is – mondta el Nagy Böbe, asztrológus a Mágiamániának. Tűzre vizet, mi lesz ebből? Nem szentírás, de általában elmondható, hogy a Nap-jegy a személyiség kétharmadát, míg az aszcendens egyharmadát teszi ki.

Ha például te a Nyilas jegyében születtél, de a Nap éppen a Szűzben állt a keleti horizonton, amikor világra jöttél, akkor Nyilasként gondolkodsz, de Szűzként viselkedsz. Amikor valakinek ugyanaz a csillagkép a Nap-jegye és az aszcendense, nem erősíti fel a jegyre jellemző tulajdonságokat, inkább azokat a bolygókat helyezi előtérbe, amelyek a többi csillagképben állnak. Minél több bolygó áll egy adott jegyben, annál inkább felfedezed magadban a rá vonatkozó tulajdonságokat.

De akkor sem kell megriadnod, ha tűz és víz elembe tartozó csillagkép egyaránt megtalálható születési időpontodban, ezek ugyanis nem oltják ki egymást, inkább sokoldalú leszel tőle. Ha pontosan szeretnéd tudni aszcendensed, keress fel egy asztrológust, ugyanis a hiteles képletet szakember tudja felállítani. De a keleti horizonton tanyázó csillagjegy nagyjából megállapítható abból, hogy melyik napszakban születtél.

Ha a hajnali órákban, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy Nap-jegyed és aszcendensed megegyezik. Napnyugtakor jöttél a világra? Aszcendensed nagy eséllyel a Nap-jegyeddel szembenálló csillagkép (például a Halaknak a Szűz). Ha a déli órákban láttad meg először a fényt, a négy jeggyel Nap-jegyed után következő csillagkép az aszcendensed, de ha éjfélkor sírtál fel a szülőszobában, akkor négy jeggyel előrébb keresd a személyiségedet befolyásoló csillagképet (Halak esetében ez a Nyilas).

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.