Orvosi asztrológia

A szervek és a hozzá tartozó bolygók

A radix /születési képlet/ orvosi asztrológiai szempontú vizsgálata során az Ascendens és a planéták egészségi vonatkozásaira az alábbi összeállítás ad egyfajta rálátást.

2009.05.05 13:59vegzet.hu

Ascendens
Az Ascendens a fizikum kifejezője, ebből következtethetünk a külső bajokra, testi hibákra, arcszabásra, az ott álló bolygókkal /illetve aspektusaikkal/ kombinálva a termetre, hajszínre, szemekre, az orr formájára, az általános életerőre, temperamentumra, karakterre, és a generális testi és lelki konstitúcióra.

Nap
A Nap az általános konstitúciót szabja meg, jelzi a szervi és belső rendellenességeket, főképpen, ha ezek szignifikátora. Egyébként a "mentális Én" kifejezője.

Hold
A Hold minden heveny és szerzett betegség okozója, főleg, ha azok helytelen életmód következményei. Általában a "fizikai ÉN" kifejezője, tehát a test asztrálisa felett uralkodik.

Merkúr
A Merkúr az elme és idegműködést szabályozza, diszharmonikus helyzetben ezeknek a zavarait, és általában a szervek ideg-eredetű bántalmait okozza.

Vénusz

A Vénusz hatása alatt állnak a bőr, arckifejezés, és ezek zavarai, betegségei, főképpen kozmetikai szerek és helytelen életmód következményeiként. Érzelmi okokból eredő bajokat is okozhat.

Mars
A Mars az izomrendszer felett uralkodik. Diszharmonikus helyzetben és főképpen, ha a betegség szignifikátora - és erre a Hyleg és az Ascendens helyzetéből is következtethetünk - a neki alárendelt szervek gyulladását, lázas betegségét okozhatja, azonkívül vérzéssel járó sérüléseket, és az Ascendens urával, a Hyleggel, és főképpen az Uránusszal diszharmonikus aspektusban operációt tehet szükségessé, baleseteket okozhat.

Jupiter
A Jupiter az ütőeres rendszer felett uralkodik. Diszharmonikus Jupiter magas vérnyomást, és annak következményeit okozhatja helytelen életmód, túlzott bőség és túltápláltság következményeként. Szaturnusz A Szaturnusz a csontrendszerre és az ízületekre hat. A csontok betegségeit, gyermekeknél angolkórt okozhat, azonkívül csúzt és vérzéssel nem járó sérüléseket, főleg esés, zuhanás következményeként.

Uránusz
Az Uránusz hirtelen és váratlanul bekövetkező betegségeket okozhat. Azonkívül gyógyíthatatlan betegségeket, baleseteket, főleg elektromossággal kapcsolatban, visszerek.

Neptunusz
A Neptunusz neuraszténiát, lappangó bajokat, látási rendellenességeket, a szemek fénytörési zavarait /és kancsalságot/, farkasvakságot és nehezen kideríthető betegségeket okozhat.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.