Bud Spencer fia a Filatorigátnál fotózkodott apja graffittijével

FB Official

Budapesten tartózkodik a nemrég elhunyt olasz filmsztár fia, aki Facebook-posztban köszönte meg a magyarok szeretetét, ami édesapja felé áradt.

Átadták a II. Magyar Speciális Független Filmfesztivál díjait

A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület és a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesületet által szervezett, Törőcsik Mari fővédnökségével október 26-án és 27-én zajlott fesztivál versenyprogramjába összesen 32 filmalkotás került.

Előkerült John Lennon kitüntetést visszautasító levele

Egy hanglemezborítóban találták meg John Lennon II. Erzsébet brit uralkodóhoz írt levelét, amelyben megindokolja, miért küldi vissza 1965-ben kapott kitüntetését.

Egy hét alatt 16 millióan voltak kiváncsiak erre a Hallelujah-ra

A világ egyik legtöbbször, már-már unásig feldolgozott nótájából mégiscsak kihozták, amit eddig még senkinek nem sikerült. Csodaszép!

hirdetés

A hétvégéig lehet még jelentkezni az első Esterházy kreatív történelemversenyre

Várakozáson felül már több mint száz csapat jelentkezett eddig a tizedikes gimnazisták számára meghirdetett első Esterházy kreatív történelemversenyre, az iskolák kérésére pedig a szervezők október 30-ig, vasárnapig meghosszabbították a jelentkezési határidőt. A versenyre három fős csapatok jelentkezését várják a www.estori.hu weboldalon.

Elhunyt Kevin Curran, A Simpson család Emmy-díjas írója

Hosszú betegség után 59 éves korában elhunyt Kevin Curran hatszoros Emmy-díjas forgatókönyvíró-producer, aki 15 évig dolgozott A Simpson család című animációs sorozaton.

Christopher Marlowe-t Shakespeare társszerzőjeként ismerte el az Oxford University Press kiadó

Az Oxford University Press brit kiadó Shakespeare társszerzőjeként ismerte el Christopher Marlowe-t a hamarosan megjelenő The New Oxford Shakespeare című gyűjteményben, amely Shakespeare összes ismert munkáját tartalmazza.

1956: Zenei performansz az áldozatok tiszteletére a Nemzeti Galériában

Performansz keretében szólal meg Dés László zenedarabja Böröcz András Akasztottak című, platánfából üreges ütős hangszernek kifaragott szoborcsoportján november 4-én a Magyar Nemzeti Galéria kupolatermében az 1956-os forradalom leverését követő megtorlások áldozatainak tiszteletére.

Átadták a Budapesti Operettszínház idei díjait

Fischl Mónika és Dolhai Attila kapta Az évad operettszínésze, Peller Anna és Kerényi Miklós Máté pedig Az évad musicalszínésze díjat hétfő este a Budapesti Operettszínházban a magyar operett napja alkalmából tartott gálaesten.

Több filmet is először láthat a magyar közönség a Skandináv Filmfesztiválon

Több filmet is először láthat a magyar közönség a Skandináv Filmfesztiválon, amelyen dán, svéd és norvég filmek mellett két finn alkotást is vetítenek szerdától vasárnapig Budapesten az Art+Cinema moziban.

Ismeretlen Kirchner-festményt találtak a német művész egy vászna alatt

A havas tájban lovas szánon utazó férfit ábrázoló Schlittenfahrt im Schnee című festmény alatt egy kávéházi életkép van, mindkét festmény ugyanabban a keretben volt.

Meghalt Bara Margit Kossuth-díjas színésznő

Elment az 1950-1960-as évek egyik legnagyobb magyar filmcsillaga.

Meghalt a Dead Or Alive énekese

Pete Burns mindössze 57 éves volt.

Világszerte díjazták a magyar filmeseket

Mészáros Márta életműdíjat kapott Kijevben, Till Attila Tiszta szívvel című alkotása díjat nyert a chicagói nemzetközi filmfesztiválon, a luxemburgi CinÉast fesztiválon, valamint a 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon, amelyen elismerést kapott Goda Kriszta Veszettek című rendezése is.

Lepipálták Jack Reachert

Tyler Perry Boo! A Madea Halloween című horrorvígjátéka nagyobb közönséget vonzott az észak-amerikai mozikba, mint a szintén a hétvégén debütáló új Tom Cruise-akciófilm.

Magyar alkotás kapott fődíjat a diákfilmek nemzetközi fesztiválján Csehországban

A négynapos fesztivál utolsó fordulójában mintegy 60 filmet vetítettek le.

Fenyő László csellistával nyit a Pannon Filharmonikusok Müpa-sorozata

Vivaldi, Schumann és Richard Strauss művei szólalnak meg Fenyő László gordonkaművész és a Pannon Filharmonikusok előadásában november 11-én a Müpában.

Portugál filmnapokat rendez a Camoes Intézet

Október 27. és 30. között rendezi meg a Portugál Filmnapokat a Camoes Intézet Portugál Nyelvi Központ a Kino Cafe Moziban Budapesten.

A dzsesszlegenda újjáéled: Rákfogó-koncert a Müpában

A három máig aktív alaptag hosszú évtizedek óta először áll színpadra.

Fátyol Viola nyerte az idei Capa-nagydíjat

Fátyol Viola nyerte Ha van szíved, neked is fáj, amit velem tettél című pályaművével a Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíjat. A nemzetközi zsűri döntését pénteken ismertették a budapesti Capa Központban.

Kihirdették a 100 szóban Budapest pályázat díjazott munkáit

Kihirdették a 100 szóban Budapest pályázat legjobb pályamunkáit és kiállítás nyílt a budapesti Városháza Parkban pénteken a kiválasztott 12 illusztrált írásból.

1956 - Női sorsokat mutat be a Hadtörténeti Múzeum új kiállítása

Időszaki kiállítás nyílt '56 könnycsepp - Női sorsok az 1956-os forradalom és szabadságharc napjaiban címmel pénteken a Hadtörténeti Múzeumban.

Húsz játékfilm a 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon

Húsz játékfilmmel, valamint rövid- és dokumentumfilmekkel várja a közönséget péntektől egy héten át a 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál, amely idén az 1956-os események 60. évfordulója előtt tiszteleg.

Prince ritka zenei felvételeinek kiadását jelentette be a Warner Bros Records

A jövő hónapban jelenik meg a Prince 4Ever című összeállításon például a Moonbeam Levels című dal, melyet egy 1999-es lemez felvételeikor rögzítettek, de az album végleges változatára nem került fel

Nemzeti színekbe borult Budapest legmagasabb építménye

Piros-fehér-zöldbe borult a főváros legmagasabb építménye, a Főtáv Zrt. 203 méter magas Kunigunda úti kéménye.

Képregény készült a mecseki szabadságharcosokról

Képregényben dolgozták fel az 1956-os forradalom pécsi eseményeinek legfontosabb történetét, a Mecseki Láthatatlanok néven ismert szabadságharcos csoport históriáját.

A hétköznapokban rejlő feszültségekről szól Molnár Csaba új koreográfiája

A fájdalom és az öröm kettőssége, a testi-lelki bántalmazás és a mindennapi kapcsolatokban rejlő feszültség áll a középpontjában Molnár Csaba Az ökör című koreográfiájának, amely október 27-én és 28-án mutatkozik be a magyarországi közönség előtt a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

Újra Héttorony Fesztivál, ezúttal tizenegy helyszínen

November 4-től 20-ig tizenegy helyszínen rendezik meg a Makovecz Imre örökségéhez kapcsolódó Héttorony Fesztivált. A Fonó szervezésében a nép- és világzenei színtérről fellép a Muzsikás együttes és Alexander Balanescu, Lajkó Félix, a Cimbaliband és Szokolay Dongó Balázs is.

Időutazás a Gödörben: Happy Dead Band-, Puszi- és Csókolom-koncert

Egyfajta időutazás részese lehet a közönség október 29-én a fővárosi Gödör Klubban. A nyolcvanas-kilencvenes évek és a jelen közötti kapocsként fellép a Puszi és a Csókolom együttes, az ef Zámbó Happy Dead Band pedig régi Bizottság-számokat fog játszani.

Textúra 2016 - Tíz kortárs magyar író művei a Nemzeti Galériában

Tíz kortárs magyar szerző írt szövegeket a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) gyűjteményének tíz főművéhez; a rövid jelenetek neves színművészek előadásában láthatók november 8-tól az MNG-ben a Textúra 2016 sorozat hat estjén.

Szédítő magasságban készült az év természetfotója

Szédítő magasságban lévő fügéket vadászó orangutánról készített kép nyerte a fődíjat az idei Wildlife Photographer of the Year (Az év természetfotósa) versenyen.

Kiállításokkal, koncerttel emlékeznek 1956-ra Szekszárdon

Képzőművészeti és fotókiállításokkal, komolyzenei koncerttel, színpadi produkcióval emlékeznek az 1956-os forradalomra az esemény 60. évfordulóján Szekszárdon.

Mireille Mathieu jövő márciusban az Arénában énekel

A világhírű francia sanzonénekesnő 2017. március 17-én együttese kíséretében koncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában.

A Times Square-en ropta a Magyar Nemzeti Táncegyüttes - videó

Az együttes amerikai turnéra ment, ahol több 1956-os előadáson vesz részt.

Már berendelték a The Walking Dead nyolcadik évadát

Már a nyolcadik évadot is megrendelte az AMC csatorna a The Walking Dead című zombis sorozatból, amelynek hetedik évada október 24-én debütál Magyarországon.

Washingtonban is van már Pesti srác-szobor

Az amerikai fővárosban felavatták az '56-os forradalmat jelképező Pesti srác szobrot, majd a Redskins-stadionban köszöntötték a Gogolák-testvéreket.

Rófusz Ferenc és Szemadám György életműdíjat kapott a szolnoki képzőművészeti filmfesztiválon

Rófusz Ferenc és Szemadám György életműdíjat kapott a szolnoki képzőművészeti filmfesztiválon, amely vasárnap ért véget a díjazott filmek vetítésével.

Dolores Redondo bűnügyi regénye nyerte a spanyol Planeta-díjat

A regényt, amelynek cselekménye egy híres író közlekedési balesetnek tűnő halála körül bonyolódik, a zsűri méltatásában Agatha Christie krimijeihez hasonlította.

Keresztény film- és könyvnapokat tartanak az Uránia moziban

A vetítésekkel párhuzamosan a filmszínház kávézójában beszélgetéseket tartanak a vincés, a cenacolo közösségről és az idén 800 éves domonkos rendről.

1956 - Filmvetítés, kiállítás és fényfestés az egri programok között

Filmvetítésekkel, kiállítással, fényfestéssel, az 1956-os egri eseményeknek szentelt honlappal is emlékeznek a hevesi megyeszékhelyen a 60 éve történt forradalomra és szabadságharcra.

A művészet eszközeivel emlékezik 1956-ra a Magyar Állami Operaház

Ősbemutatókkal, koncertekkel, hangversenyekkel és kiállításokkal emlékezik meg az 1956-os forradalom 60. évfordulójára a Magyar Állami Operaház.

Kezdődik a kaposvári Csiky Gergely Színház felújítása

Novemberben kezdődik a kaposvári Csiky Gergely Színház két évig tartó, 9 milliárd forintos rekonstrukciója.

Tizenöt előadás érkezik hét országból a szabadkai Desiré fesztiválra

Hét ország tizenöt előadását láthatja a közönség november 13. és 20. között a Desiré Central Station kortárs nemzetközi színházi fesztiválon Szabadkán.

Wonder Woman az ENSZ jószolgálati nagykövete lesz

A népszerű képregényhős a nemi alapú erőszak felszámolásával, a nemek egyenlőségével és a nők felemelkedésével kapcsolatos üzeneteket fog népszerűsíteni.

1956 - Programsorozattal emlékezik a forradalomra az Opera

Tizenkét programmal, köztük három ősbemutatóval, musicallal, hangversenyekkel és képzőművészeti tárlatokkal készül az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára a Magyar Állami Operaház.

Michael Jackson még mindig nagyon jól "keres"

A pop királya hét évvel a halála után is jobban keres, mint minden más elhunyt híresség.

Elhunyt Joan Marie Johnson énekesnő, a Dixie Cups poptrió társalapítója

A Dixie Cups leghíresebb, Chapel of Love című száma 1964-ben leszorította a Beatles Love Me Do című slágerét az amerikai toplista éléről.

Gyerek/Kor/Kép - Kiállítás a Budapesti Történeti Múzeumban

A gyerek fogalmának változásait vizsgálja magyar művészek festményein, szobrain, fotóin, videóin és a gyerekkorhoz kötődő, jellegzetes tárgyakon keresztül a Budapesti Történeti Múzeum (BTM) csütörtöktől látható, Gyerek/Kor/Kép című kiállítása.

Múzeumok Őszi Fesztiválja - Programok Szombathelyen

Rendhagyó tárlatvezetéssel, játékos múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, vetített képes kerekasztal-beszélgetéssel és egy nemzetközi kortárs művészeti kiállítással várják a látogatókat, főleg az iskolás korosztályt október 18. és november 5. között.

Ismét Budapestre jön a Depeche Mode

A világhírű brit csapat 2017. május 22-én a Groupama Arénában lép fel a jövő év elején megjelenő új stúdióalbumhoz kapcsolódó, Global Spirit elnevezésű világkörüli turné keretében.

CAFe Budapest - Az 1956-os időszak színházi életéről nyílt kiállítás

Budapest hatvan évvel ezelőtti színházi életét mutatja be fényképek, színlapok, hang- és filmfelvételek révén a Bálna Budapest - CAFe kiállítótérben szombaton megnyílt Fél hétkor a színház előtt - Pesti műsor 1956 című színháztörténeti kiállítás.

1956 - Folytatódik a forradalmi táncjáték országos turnéja

Folytatódik a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon nagy sikerrel bemutatott '56 Egy nép kiáltott című táncjáték országos turnéja, a forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára készült ünnepi műsor Debrecenben, Szolnokon, Győrben, Budapesten, Kecskeméten, Nyíregyházán és Kazincbarcikán is látható lesz.

1956 - Chochol Károly fotóművész képei kiállításon Budapesten

Chochol Károly 1956-ban készült fotóit, valamint a rendszerváltás után készült képeit mutatja be az a kiállítás, amely Népfelkelés 1956 címmel péntektől látható Budapesten az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben.

Az Erkel Színház ad otthont az 56-os musicalnek

Az 1956-os forradalmat megidéző, fiataloknak szóló musicalt mutatnak be 56 csepp vér címmel a budapesti Erkel Színházban, Szikora János rendezésében október 23-án és 31-én.

Budapestet jelképező női arc került a Nagydiófa utca egyik falára

Egy Budapestet jelképező női portrét festett a Nagydiófa utca egyik tűzfalára egy orosz street art művész a Színes Város Budapest Fesztivál keretében.

December elején érkezik az Oxygene 3 Jean-Michel Jarre-tól

Az eredeti lemez 40. évfordulója, valamint a folytatás, az Oxygene 7-13 jövőre esedékes huszadik születésnapja alkalmából Jean-Michel Jarre teljessé teszi a trilógiát. A december 2-án megjelenő Oxygene 3 albumon hét új dal kap helyet.

Oroszország saját Oscar-t szervezne

"Eurázsia egy nagy része a világnak, amely több figyelmet érdemelne, mint amely jelenleg ráirányul".

Több mint kétszáz program a reformáció 500. évfordulóján

A Magyar Nemzeti Múzeumban nemzetközi értékeket is felvonultató, központi kiállítást terveznek 2017. húsvéttól év végéig.

Lukas Graham-koncert 2017 márciusában a Sportarénában

freedigitalphotos.net/Jon Whiles

A világhírnév küszöbén álló dán pop-soul csapat, a Lukas Graham ad koncertet 2017. március 19-én a Papp László Budapest Sportarénában, első világkörüli turnéja keretében.

A Cirque du Soleil és a Varekai-előadás Budapesten

A történetben egy fiatal, magányos férfi Varekai fantasztikus teremtményei között találja magát és egy abszurd élmény részesévé válik.

Hatalmas buli lesz az Antarktiszon

nasa

A művészeti alkotások hordozhatók lesznek, kifogják állni a zord időjárási körülményeket és nem fogják károsítani a környezetet.

A rádiózás első fél évszázadának története az Elektrotechnikai Múzeumban

A tárlat a hírközlés technikájának evolúcióját teszi átláthatóvá.

Dan Brown: Az elveszett jelkép

Robert Langdont, a Harvard szimbólumkutatóját az utolsó percben kérik fel egy esti előadásra a washingtoni Capitolium épületében.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.