Vince Clarke és Martin Gore bekever

Depeche Mode: két "őstag" újra összeállt

Kzös lemezt jelentet meg a Depeche Mode (DM) két "őstagja", a zenekart 1980-ban megalapító, de az első lemez után távozott Vince Clarke, valamint a csapatot máig meghatározó Martin Gore; eközben a Mode áprilisban új remix-albumot ad ki.

2011.02.24 15:40MTI

Vince Clarke még tavaly adta hírül, hogy együtt dolgozik egy technós, dance-es anyagon Martin Gore-ral. Az 50 éves Clarke most azt twitterezte saját stúdiójából, hogy csaknem elkészültek a munkával.

A billentyűs 1980-ban Gore-ral, Andrew Fletcherrel és Dave Gahannel alapította a Depeche Mode-ot, amely az elmúlt három évtizedben a világ egyik legnépszerűbb szintipop zenekarává nőtte ki magát.

Clarke azonban az első album, a Speak and Spell megjelenése után, 1981-ben kilépett, helyét később Alan Wilder vette át (a DM ma nélküle, trióban működik). Clarke a Depeche Mode után előbb 1983-ig az Alison Moyet énekesnővel alkotott Yazoo-val, majd 1985-től Andy Bellel mint Erasure ért el sikereket könnyen fogyasztható popzenével. A Yazoo 2008-ban néhány koncert erejéig újra összeállt, az Erasure pedig a hírek szerint új stúdiólemezen dolgozik.


A Martin Gore által irányított Depeche Mode - amely 2009-ben és 2010-ben is fellépett Budapesten - szintén aktív. A DM hivatalos rajongói honlapja, a ModeFan.com a minap egy Fletcherrel készült interjút közölt, amelyben a zenész elmondta: áprilisban új remix-album jelenik meg az együttestől. Mint kifejtette, a lemezre mások mellett Vince Clarke is készített mixet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.