Szoborrongálás Szombathelyen

Képek! - Rúzs és hegek csúfítják Weöres szobrát

A bronzból készült alkotást rózsaszínűre mázolták, amelyet csak a festék vegyi összetételének elemzése után távolíthatnak el a szakemberek, hogy további károsodás ne érje Veres Gábor szobrászművész alkotását.

Festékkel mázolták be Weöres Sándor szobrát képgaléria

2011.02.09 20:37MTI

Ismeretlen tettesek festékkel összemázolták Weöres Sándor köztéri szobrát szülővárosában, Szombathelyen; a rendőrség keresi a rongálókat - közölte Leibinger Eszter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

A Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ mögötti parkban lévő szobrot rózsaszín festékkel mázolták be, a rongálás miatt a város önkormányzata szerdán tett feljelentést, néhány nappal a rongálás után.

Veres Gábor szobrászművész Weöres Sándorról készített alkotását, amely a költőt egy padon ülve, macskáját simogatva ábrázolja, 2007. március 18-án avatták fel. Szülővárosában nagy tisztelet övezi Weöres Sándor emlékét, nevét a nemrég átadott színház is viseli.

Az önkormányzat szakemberei a szobrászművész segítségével próbálják meg a festéket eltávolítani a bronzszoborról.

A macskát sem kímélték - MTI Fotó: Kászoni László

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.