Be kellett zárni egy római templom kápolnáját

Megrepedt a plafon egy Bernini-szobor fölött Rómában

A plafonon támadt repedés miatt be kellett zárni egy római templom kápolnáját, amelyben a 17. századi mester, Gianlorenzo Bernini egy szobra áll.

2011.02.03 13:30mult-kor.hu

A Ludovica Albertonit ábrázoló márványszobor a San Francesco a Ripa templomban nincs közvetlen veszélyben, de a kápolnába csak a bejáratánál vont szalagkordon mögül pillanthatnak be az érdeklődők.

A templom egy másik kápolnája és a sekrestye sem látogatható, de maga a templom továbbra is nyitva áll a betérők előtt.

A Boldog Ludovica Albertini című alkotás a halálos ágyán vallási extázisban ábrázolja az egyház által halála után boldoggá avatott Ludovicát.

A fehér márványszobor Bernini egyik utolsó munkája volt, 71 esztendős korában kezdett bele a műbe. Az utóbbi hónapokban egyre növekvő aggodalom övezte az olasz műkincsek állapotát.

A régészeti helyszínek elhanyagoltsága miatt tavaly Pompejiben összedőlt a Gladiátorok háza, és a római Colosseum falának egy darabja is beomlott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.