Dupla fellépéssel búcsúzik el a közönségtől

Két búcsúkoncertjük lesz Hobóéknak

Az eredetileg tervezett február 12. mellett egy nappal korábbra is beiktatott egy koncertet a Hobo Blues Band a Papp László Sportarénába, a népszerű együttes így dupla fellépéssel búcsúzik el a közönségtől 33 évvel megalakulása után.

2011.01.25 08:16MTI

A zenekar nyilvános búcsújára elfogytak a jegyek. Mivel három hetünk van a kitűzött dátumig és előző nap is üresen áll a Budapest Aréna, belevágunk még egy előadásba- Mint írták, a lehetőség újabb dalokat és gyakorlást követel a Hobo Blues Bandtől, vagyis a két este műsora egyezik is, különbözik is majd. A ma már klasszikus felvételek sorában minden bizonnyal elhangzik majd a 3:20-as blues, a Nem hallod, üvöltök!, a Kopaszkutya, a Mesél az erdő és a Közép-európai hobo blues 2 is. A HBB 1978-ban alakult. Az elmúlt több mint három évtizedben a zenekar 26 nagylemezt készített, miközben Hobo (Földes László) 1987-től szólómunkáit, versmegzenésítéseit is kiadta és színházi esteket csinált. A csapat februárban utoljára lép közönség elé, mégpedig a kilencvenes években létezett felállásban: Hobo énekel, Tátrai Tibor gitározik, Póka Egon basszusgitározik, Solti János dobol, közreműködik Deák Bill Gyula (ének) és Hobo mostani munkatársa, Madarász Gábor gitáros, billentyűs.

Hobo tavaly novemberben, a búcsú bejelentésekor az MTI-nek elmondta: társainál később kezdte a rockzenei pályát, sokkal idősebb is náluk - Tátrainál hét évvel, Pókánál nyolccal, Soltinál majdnem kilenccel -, ráadásul színházi és egyéb kötelezettségei ma már nem engedik meg számára a zenekari keretekben gondolkodást.

Hozzáfűzte: február 13-án 66 éves lesz, a következő három éve mégis teljesen tele van munkával.

A tervek szerint a HBB-búcsúkoncert CD-n és DVD-n is megjelenik majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.