Egerben már próbálják a darabot

Gül baba bemutatóra készül a Gárdonyi Géza Színház

A Huszka Jenő életművének csúcsát jelentő Gül baba című operett bemutatójára készül a Gárdonyi Géza Színház. A próbák már folynak, bemutató: január 28-án, Szegvári Menyhért rendezésében.

2011.01.04 07:00MTI

A Huszka Jenő életművének csúcsát jelentő Gül baba című operett bemutatójára készül a Gárdonyi Géza Színház. Darumadár fenn az égen, Borban az igazság, borban a vigasz - ismerős dalok ismerős sorai, a Gül baba örökzöldjei.

Az 1905-ben bemutatott zenés művel Huszka létrehozott egy olyan operett stílust, amely egyaránt hatott a nemzeti érzelmekre, és kielégítette a városi közönség szórakozási igényeit is.

A daljáték megőriz valamit a századvég, s általában a millenniumi időszak történelmi érdeklődéséből: a török hódoltság korát idézi meg.

Szabó Emília

A közönség január 28-án láthatja Szegvári Menyhért rendezésében, Szabó Emíliával, Hüse Csabával, Kaszás Gergővel és Nádasy Erikával a fő-, valamint Tunyogi Péterrel a címszerepben.

A jelmez Húros Annamária, a díszlet Gróf Gyula munkája. Koreográfiát Túri Lajos készít az előadáshoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.