Nagy rá az érdeklődés

A Müpában lép fel a Kiscsillag

2011. február 9.-én 20 órától koncertezik a Kiscsillag zenekar a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.

2011.01.03 14:30zene.hu

A Kiscsillag 2005 tavaszán alakult, hobbizenekarnak, amikor Lovasi András egy próba erejéig összegyűjtötte az ex-Kispál és a Borz-os dobos Brautigam Gábort (őt aztán 2008-ban Mihalik Ábel váltotta fel) és a basszusgitáros Ózdi Rezsőt, valamint Leskovics Gábort a Pál Utcai Fiúkból.

Szabadidejükben próbálgattak, s az összejövetelek olyan jól sikerültek, hogy egyszer csak megszületett a zenekar, amely azóta is komolyan vett hobbizenekarként koncertezik és rögzít lemezeket.

Az egyre gyűlő szerzeményeket 2006-ban foglalták egy nagylemezbe, melynek a Greatest Hits vol. 1. címet adták. A dalok azóta valóban slágerré váltak az alternatív rockot kedvelők között. Három évre rá újabb nagylemezt került a piacra, Örökre szívembe zártalak címmel.

A dalok a vadulós punk zenétől az érzelmes tónusig sokféle hangot ütnek meg, s ez a változatosság és örömzenélés – a hobbizenekar nagy előnye – teszi olyan felszabadulttá és sikeressé Kiscsillag zenéjét és előadását. S bár a hangzás egyik fő jellegzetessége Lovasi András egyedi énekhangja és előadásmódja, mégis már a kezdetektől szeretne egy női énekest találni a zenekarnak.

A koncerten közreműködik a Lovasival a Lackfi-produkcióban már évek óta együtt játszó Vedres Csaba (ex-After Crying, Kairosz) zongorista és szintén vendégeskedik Ferenczy György is, aki nem csak harmónika játékával működik közre, hanem 1-1 dalban énekesként is. A zenekar az előadásra jelentősen áthangszereli dalai többségét, a koncerten az akusztikus hangszerek dominálnak majd és reméljük kiderül, hogy egy jó dalt sokféleképpen el lehet játszani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.