The Dance Never Ends...

Faithless koncert lesz a Sportarénában

A Faithless zenéje még azokat is magával ragadja, akik nem kifejezetten a stílus rajongói, legyen az kisiskolás, peronőr, polgármester, egyetemista vagy nyugdíjas professzor.

2011.01.03 07:00ma.hu/www.broadwayjegyiroda.hu

A Maxi Jazz, Rollo és Sister Bliss által alapított londoni zenekar tizenöt éves fennállása alatt olyan sajátos, intelligens house slágereket gyártott, amelyek ugyanúgy alkalmasak egy önfeledt bulizásra, mint egy elmélyült meditációra.

Népszerűségüket jól bizonyítja, hogy eddig megjelent hat albumuk mintegy tizenkét millió példányban fogyott el világszerte. Salva Mea, Insomnia, God Is A DJ, We Came 1 - elég, ha ezeket az összes slágerlistát végigsöprő dalaikat említjük, amelyek magukkal ragadó lüktetésük mellett békét és szeretetet hirdetnek.

Legutóbbi albumuk, a Dance elsõ kislemeze, a Not Going Home szinte azonnal sláger lett, a legújabb maxit, a Tweek Your Nipple-t pedig szeptemberben dobták be a köztudatba, amelyen a Faithless család tagjaként számon tartott Dido-t is hallhatjuk.

A csapat egy merész húzással leszerződött Anglia legnagyobb üzlethálózatával, a TESCO-val, és elsõ számú internetes áruházával, az iTunes-szal, és ezeken keresztül terjesztették az albumot.

Emellett novemberben megjelentettek egy dupla CD-t The Dance Never Ends címmel, amelyen olyan nevek készítettek remixeket a Dance album dalaira, mint Eric Prydz, Tiesto, ATFC, The Temper Trap, Mark Knight és Calida.

A Dance dalai ismét sokatmondóak, és elgondolkodtatóak. Megromlott kapcsolatokról, a bennünk rejlő erőről szólnak, és arról, hogyan álljunk talpra a legreménytelenebb helyzetben is.

Az első és a második kislemez végre visszarepít minket a '90-es évekbe, a klasszikus Faithless hangzásba. A többi mai tánczene electroval, de kemény trance dal is hallható rajta, csakúgy mint dance-pop, sőt még egy reggae is!

- Minden hatással lehet ránk, akár egy újsághír vagy egy beszélgetés egy baráttal mondta Sister Bliss.

- A Dance főleg az emberi kapcsolatokról szól, arról a táncról, ami t a gondolatainkban lejtünk az angyalainkkal és démonainkkal. Zeneileg visszatértünk a dance zenéhez az előző albummal ellentétben, amikor éppen várandós voltam a fiammal, és nem voltam túl diszkós hangulatban.

Az sokkal inkább egy csendes, elgondolkodtató anyag volt, de tudjuk, hogy az emberek táncolni szeretnek, ezért ezúttal sokkal inkább a rajongóinknak akartunk kedvezni!

Egészen másképpen látom a világot, mióta édesanya vagyok, de a szenvedélyem nem múlt el! A Faithless élő fellépéseiken tudja még jobban magával ragadni a rajongókat.

Tizenöt éve töretlenül teltházas koncerteket ad mindenhol a világon, nálunk is számtalanszor felléptek a Sziget- Fesztiválon. Maxi Jazz buddhista hitű rapper prédikátorként áll a színpadon, miközben Sistes Bliss DJ-remixerként és szintetizátorait hatalmában tartó dominaként fokozza az őrületet, miközben a zenét előállító programozó-producer Rollo Armstrong diszkréten, de annál hatásosabban vesz részt a produkcióban.

Papp László Budapest Sportaréna
2011. március 21. este 8 óra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.