A Libanon című film operatőre is aratott

Polanski Szellemírójáé a legjobb rendezés díja

Roman Polanski Szellemíró című politikai krimijének ítélték oda a legjobb rendezésért járó díjat szombaton az Európai Filmakadémia (EFA) idei díjkiosztóján.

2010.12.05 08:48MTI - Fotó: celebritysmackblog.com

Az észt fővárosban, Tallinnban lezajlott gálán Roman Polanski videoüzenetben mondott köszönetet a szereplőknek és a forgatás stábjának.

A Robert Harris bestseller könyve alapján Németországban forgatott Polanski-film (The Ghost Writer) vitte el a legjobb filmzenének, forgatókönyvnek és díszletnek járó díjakat is.

A legjobb operatőrnek szóló kitüntetést Giora Bejach kapta a Samuel Maoz rendezte Lebanon (Libanon) című izraeli-francia-német háborús dráma felvételeiért.

A Pierce Brosnan és Ewan McGregor főszereplésével készült Szellemírót, amely Tallinnban hét kategóriában is jelölt volt, már a februári Berlinalén is Ezüst Medvével jutalmazták.

Polanski, akit egy harminc évvel ezelőtt, az Egyesült Államokban elkövetett nemi erőszakért tavaly letartóztattak, és hónapokon át házi őrizetben tartottak Svájcban, jelenleg szabad lábon van, de csak francia, lengyel és svájci földön mozoghat szabadon, mivel a világ 188 országában továbbra is érvényben van ellene a nemzetközi elfogatóparancs.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.