"Megtiszteltetés számunkra"

Széchenyi-relikviákat mutatnak be Kaposvárott

Széchenyi István eddig a nagyközönség számára be nem mutatott relikviáiból nyílik kiállítás szerdán Kaposváron az egyetem könyvtárában.

2010.11.23 08:24MTI

A egyediségét, a különlegességét az adja ennek a kiállításnak, hogy Széchenyi István összes jelentő művének első kiadású, a szerző által dedikált példánya látható lesz.

Kéziratok mellett olyan szerzők könyveit is bemutatják, akiknek munkájához Széchenyi István írt ajánlást - közölte Kiss Gábor könyvtárigazgató az MTI-vel.

Hozzátette: a Széchenyi-év alkalmából rendezett kiállításhoz a relikviákat egy magát megnevezni nem kívánó magángyűjtő bocsátotta a Kaposvári Egyetem rendelkezésére.

Kiss Gábor hangsúlyozta: a ritkaságokban bővelkedő - 30-40 kötetnyi - gyűjteményre fokozottan vigyáznak, azaz riasztóval felszerelt teremben, zárt tárlókban tartják a köteteket, a látogatás idején pedig folyamatos felügyelet biztosítanak.


Az igazgatónak arról nincs tudomása, hogy a titokzatos műgyűjtő miért éppen a Kaposvári Egyetemet választotta a könyvritkaságok bemutatásához. Úgy vélekedett: bármi is volt az ok, nagy megtiszteltetés számukra, hogy bemutathatják ezeket a relikviákat. A könyvritkaságokat november 30-ig nézhetik meg az érdeklődők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.