A fotográfia egyik meghatározó alakja volt

André Kertész-kiállítás nyílik Valenciában

A két világháború közötti fotográfia egyik meghatározó alakja, André Kertész képeiből nyílik kiállítás a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből a valenciai Kortárs Művészeti Múzeumban (MuVIM) csütörtökön.

2010.10.28 14:45MTI

A tárlat a jövő év első felében esedékes magyar európai uniós elnökség spanyolországi kulturális programjainak felvezető rendezvénye - közölte Végvári Tamás, a madridi magyar nagykövetség oktatási és kulturális szakattaséja szerdán az MTI-vel.

A Spanyolországban két helyen is bemutatásra kerülő képanyag André Kertész életművének száz legfontosabb felvételét tartalmazza, külön kiemelve a fényképész életének három legfontosabb helyszínén, Budapesten, Párizsban és New Yorkban készült képeket.

A kiállítás 2011. január 30-ig lesz látható Valenciában, majd február 14. és április 10. között Madridban tekinthető meg a Carlos de Amberes Alapítvány központi kiállítótermében.

A tárlatot a Valencia tartomány kormánya és a madridi Carlos de Amberes Alapítvány mintegy 35 ezer euróval (több mint 9,5 millió forinttal) támogatta.

A kiállítást spanyol részről Salvador Enguix Morant, Valencia régiós kulturális minisztere, egyben a valenciai képviselőtanács alelnöke és a MuVIM igazgatója nyitja meg.

Az 1894-ben Budapesten született és 1985-ben New Yorkban elhunyt André Kertész életmű-kiállítása a párizsi Jeu de Paume-ban tekinthető meg 2011. február 6-ig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.