Ez már biztos

Folytatódik a mánia! Lesz Avatar 2. és 3. rész is!

James Cameron rendezi meg az Avatar 2. és 3. részét - jelentette be szerdán Los Angelesben a Fox Filmed Entertainment.

2010.10.27 20:00MTI

Az Oscar-díjas rendező szerződése 2015 végéig szól, így aligha ő valósítja a Sony 3 dimenziós Kleopátra-projektjét, amelynek főszereplője a tervek szerint Angelina Jolie lesz.

A Fox szerint az Oscar-díjas rendező a jövő év elején fog bele a maga teremtette misztikus világról szóló történet folytatásának forgatókönyvébe, majd 2011-ben megkezdi a film forgatását. Cameron maga dönti majd el, hogy egy szuszra kívánja-e felvenni a két film anyagát.

Az Avatar második részét, amelynek még nem adtak címet, 2014 decemberében, a harmadik részt pedig egy évvel később tervezik a nagyközönségnek bemutatni.

Cameron közleménye szerint "ritka lehetőség", ha egy filmalkotó fantáziavilágot építhet és figyelemmel kísérheti annak növekedését is. A rendező szerint a cél az, hogy elérje és túlteljesítse a közönségnek az Avatar gazdag vizuális világával és a mesefűzés erejével kapcsolatos elvárásait.

Az Avatar két következő részének története önmagában is teljes lesz, de egyúttal beleilleszkedik majd a trilógia mesefolyamának ívébe is. Az Avatar minden idők legjövedelmezőbb filmje, amely a Fox szerint csak a mozibevételekből 2,8 milliárdot hozott. Az alkotás a Blu-ray DVD-k eladása terén is világelső.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.