Éjszaka is nyitva lesz a Dagály,

Féláron látogathatók a fővárosi fürdők szombaton

Éjszaka is nyitva lesz a Dagály, a Dandár, a Gellért, a Király, a Lukács, a Rudas, a Széchenyi és a Csillaghegyi fürdő

2010.10.08 08:45MTI

Félárú jegyekkel, három kiemelt helyszínen éjszakai nyitvatartással és különböző programokkal várják a vendégeket a budapesti fürdők szombaton, a Magyar Fürdőkultúra Napján.

Széchenyi fürdő Napközben egységesen féláron lehet fürdőzni a budapesti Dagály, Dandár, Gellért, Király, Lukács, Rudas, Széchenyi és Csillaghegyi fürdőkben - közölte a Budapest Gyógyfürdői Zrt. az MTI-vel.

Napközben a Magyar fürdőkultúra érdekességeiről tart vetítéssel kísért előadást Kiss Ferenc üzemeltetési igazgató a Gellért fürdőben 10 órakor, a Rudas fürdőben 13 órakor, a Lukács fürdőben 16 órakor.

A Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági Szakszövetség hullámlovas-bemutatója szórakoztatja a közönséget a Gellért fürdő kültéri hullámmedencéjénél 13, 14 és 15 órakor.

A Gellért, a Lukács és a Rudas fürdőben közös jeggyel lehet megmártózni este 2500 forintért.

A törökkori Rudas fürdőben éjszaka többször is keleti zene csendül föl, miközben hastáncosok és orientális táncosok szórakoztatják a gőzölgő medencékben ücsörgő vendégeket.

A Gellért aulájában a szecesszió és a romantika korszakából csendül föl muzsika, a 20-30 perces minikoncertekben a Halastó Kulturális Egyesület működik közre.

A pezsgőmedencénél különleges fényfestés teszi hangulatosabbá az éjszakai fürdőzést, ezen az éjszakán kivételesen mindkét nem számára nyitva áll a férfi és női termálfürdő.

A Lukácsban föllép a Play-Grund Improvizációs Műhely rögtönzött előadásokkal, színészeik a közönség által megadott témákra improvizálnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.