A forgatás a Zemplénben zajlik

Film készül Kazinczy Ferenc egyik művéből

Tévéfilm készül Kazinczy Ferenc Botcsinálta doktor című népszínművéből Borsod-Abaúj-Zemplénben, a forgatás Károlyfalván, Sárospatakon, Erdőbényén, Makkoshotykán zajlik.

2010.09.14 07:00MTI

Zsigmond Dezső, a tévéjáték rendezője a darab keletkezéséről elmondta: Kazinczy nem csupán lefordította Molière A botcsinálta doktor című művét, hanem át is ültette a zempléni környezetbe.

A film készítésére a Zemplén TV közösen pályázott a Duna Televízióval. Jászter Beáta, a darab dramaturgja és a tévéjáték egyik szereplője - aki civilben a Zemplén TV munkatársa -, úgy nyilatkozott: az ORTT honlapján látták meg a felhívást, amelyre végül pályáztak.

Először úgy tudták, dokumentumfilmet kell forgatniuk Kazinczy művéből. Amikor kiderült, hogy tévéjáték forgatásáról van szó, "megrémültek", de már megvolt a befogadó nyilatkozat a Duna TV-től, hogy levetítik a filmet, ezért "belevágtak" a feladatba.

A szereplőket nem válogatták, hanem meghívták. Zemplénben - olvasható a lapban - rengeteg jó előadói vénájú ember van, a szereplők többek között Sárospatakról, Sátoraljaújhelyről és Királyhelmecről gyűltek össze.

A filmet a tervek szerint ez év decemberében tűzi műsorára a Duna TV és a Zemplén TV - olvasható a napilapban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.