Sam Mendes belevág

Kevin Spacey III. Richárd lesz

Az 1999-es Amerikai szépség című díjnyertes film után ismét együtt dolgozik Sam Mendes rendező és Kevin Spacey amerikai színész.

2010.08.30 11:00ma.hu
Korábbi munkájuk: Amerikai szépség

Ezúttal azonban színházi projektről van szó: William Shakespeare III. Richárdját állítják színpadra Spacey főszereplésével. (MTI/Reuters/EFE) - A darabot 2012 februárjában New Yorkban mutatják be, ezt követően rövid nemzetközi turnéra viszik, majd a londoni Old Vic színházban játsszák májustól.

Mendes szerint Spacey arra született, hogy III. Richárd szerepét alakítsa, Spacey pedig azt hangsúlyozta, hogy emlékezetes munkára számít.

A sikeres színész az utóbbi hét évben az Old Vic művészeti igazgatójaként tevékenykedett.

A két művész korábbi együttműködését világsiker koronázta, az Amerikai szépség címet viselő kisvárosi drámában nyújtott alakításáért Kevin Spacey elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat, Sam Mendes pedig a legjobb rendezőnek járó aranyszobrocskát.

A III. Richárdot a Bridge Project keretében állítják színpadra. Ez a New York-i Brooklyn Academy of Music (BAM), az Old Vic, illetve Mendes Neal Street Productions elnevezésű cégének közös munkája.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.