Betorrentelték a Halo: Reach-t

Fájlmegosztókon már elérhető az év Xbox játékának feltört változata

Vizsgálatot indított a Microsoft annak kiderítésére, hogy közel egy hónappal a hivatalos megjelenés előtt miként került az internetre az év legnagyobb videojátékának tekintett Halo: Reach feltört változata.

2010.08.24 13:34MTI

A főhős szemszögét követő lövöldözős játéksorozat következő epizódja a Halo: Reach szeptember 14-én kerül majd a boltokba, azonban a videojáték feltört változata a The Pirate Bay és más népszerű fájlcserélő oldalra is felkerült.

Az eddigi adatok szerint a Halo-trilógia előzményeit megelevenítő epizód akkor kerülhetett illetéktelenek kezébe, amikor a Microsoft internetes Xbox-áruházából a kritikusok és az újságírók számára elérhetővé tették a játékot. A feltört változatról készült felvételek pedig nem sokkal később a YouTube videomegosztóra is felkerültek. A szoftvercég vizsgálatról mindössze annyit közölt, hogy a kiszivárogtatás körülményeivel kapcsolatban még tart az információgyűjtés - adta hírül a BBC. A Microsoft a szoftverkalózokkal szemben azonban most sem lesz elnéző, és erre Stephen Toulouse az Xbox Live igazgatója twitteres üzenetben is felhívta a figyelmet. Tavaly ősszel mintegy egymillió Xbox 360-felhasználó Live-hozzáférését tiltotta le a redmondi vállalat az illegális szoftverek ellen indított kampányában.

A Microsoft azokat a játékosokat vette célba, akik a Forza Motorsport 3 és a Borderlands kalózverzióival játszottak. A bolti megjelenés előtt letöltött, illegális verziókat használó játékosokat internetes hálózati neveik alapján azonosították és tiltották ki Live internetes szolgáltatásból.

A szoftvercég közleménye szerint a tiltás végleges, és erre a sorsa juthatnak azok is, akik a Halo: Reach játékot szeptember 14. előtt használják.

A pórul járt Xbox-felhasználók csak új konzol és a játékok eredeti példányának megvásárlásával állíthatják vissza online profiljukat, és ez a megszállottaknak azért fontos, mert a hálózatban is játszható játékok többek között a neten tárolják az eddig elért eredményeket.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.