Most mutatják be a rendező új filmjét

Antal Nimród: A mentalitás a gond - a magyarok is eljuthatnak Hollywoodba

Sorjában három filmet is rábíztak a magyar származású rendezőre, Antal Nimródra, aki ma már megteheti, hogy a legnagyobb sztárokkal dolgozik együtt.

2010.08.18 13:29Fotó: gimagine - ramascreen

Annak idején a Kontrollal futott be Antal Nimród - a magyar származású rendező külföldön is egycsapásra megismertette a nevét, és azóta lassan, de biztosan halad felfelé karrierje. A Kontroll sikere után három filmet is elkészíthetett, melyekben Laurence Fishburne, Kate Beckinsale és Adrian Brody játszottak szerepet.

Antal Nimród legújabb filmje a Ragadozók (Predators), melyet itthon most mutatnak be - írja az Index. Antal Nimród új filmjének szereposztása is remekül sikerült: ő rajongott Walton Goggins-ért, mivel több filmben látta és nagyon tetszett neki, Laurence Fishburne-nel pedig a Szállítmány forgatásán ismerkedett meg, jóban lettek - később, amikor Nimród felkérte a szerepre, a színész azonnal igent mondott.

Danny Trejo szerepltetése sem Robert Rodriguez ötlete volt, ő éppenséggel nem pártolta a dolgot, mivel a Machete című film is most lesz majd látható, benne ugyancsak Danny-vel, melyben egy kemény gyilkost alakít, és Rodriguez nem szerette volna, ha a színésznek többfelé kell egyszerre figyelnie.

Nimród azonban nagyon régóta szeretett volna vele dolgozni...így az üzletet nyélbe ütötték - írja az Index. Alicia Braga karaktere ellen kezdetben maga Antal Nimród tiltakozott, mivel véleménye szerint a Ragadozókban a nők csak "díszítőelemek", akik sikoltoznak, rohannak, és azért vannak jelen, hogy legyen nője a főhősnek.

De felbukkant Alicia Braga, akit Nimród már látott egy rossz filmben - ahol azonban a színésznő nagyon jól játszott. Ő egy olyan sztár, aki még a férfiaknál is meredekebb dolgokat vállalt be a forgatáson - mondta el az Indexnek Antal Nimród.

Adrian Brody ellenben egyáltalán nem egy akcióhős-típus. A rendező szerint őt azért választották be a filmbe, mert mentálisan és lelkileg is kemény ez a szereplő, nemcsak fizikailag.

Brody maga jelentkezett erre a szerepre - Nimród megfogalmazása szerint nemcsak "két lébon járó izomköteg", de játszani is remekül tud. A rendező nagy tisztelője Brody-nak, ezért rettentően örült neki, hogy vele dolgozhat. Nemcsak nagyon profi, de igen jó a humora is. Hónapokig edzett a szerepe kedvéért - mesélte Antal Nimród az Indexnek.

A Los Angeles-ben született, magyar rendezőt ügynöke kereste fel azzal: lenne egy munka, a Predators, ő pedig alig hitte el, amit hall, ugyanis gyermekkora óta imádta ezt a sztorit. Tizennégy évesen már az éjféli premiernél állt, mert látni akarta Schwarzenegger-t és a szörnyű idegent. Az első film plakátját máig őrzi a falán...Robert Rodriguez azt mondta, azért őt választotta, mert neki nagyon tetszett, ahogy az Elhagyott szobát és a Szállítmányt rendezte - árulta el Antal Nimród az Indexnek.

A rendező abszolút szabad kezet kapott, amennyire ez Hollywood-ban lehetséges. Az amerikai és a magyar filmkészítésre is kellő rálátással rendelkező Nimród szerint a magyarok irigylésre méltó helyzetben vannak. Csak a pénzt nehéz megszerezni, de ha megvan, a rendező azt csinál, amit akar. Kint ez pont fordítva működik - vélekedett Antal Nimród, akinek pár irányelvet kellett követnie, de senki sem ellenőrizgette állandóan.

Amikor készen lettek, elküldte Robert Rodriguez-nek az anyagot, aki tíz pontban szedte össze a változtatni valókat, de ezek apróságok voltak: például egy jelenet zenéje. Később mondta: nem is lett volna kötelező betartani a javaslatait. Ez nagyon jól esett - vallotta be Nimród.

A magyar rendező a Rodriguez-zel kialakult jó viszony kapcsán a Machete-ben is kapott egy igen rövid szerepet, de mint mondja: az jó móka volt... Antal Nimród még nem tudja, ő rendezi-e a Ragadozók folytatását. Robert Rodriguez és a Fox is szeretné, ha lenne még legalább egy film a reboot-ból. Ő elvállalná, de persze nem rajta fog múlni - mondta el az Indexnek a rendező.

Antal Nimród elmondta: a film nyereséges, eddig 120 millió dollárt hozott, jön majd a DVD és a blu-ray kiadás is, a stúdió elégedett vele. A kritikusok is jókat írtak többnyire, néhány hardcore-rajongó nem elégedett csak: azzal, hogy a Predatorokat csak így meg lehet ölni. A kutyák sem tetszettek sokaknak.

A trükkök viszont nagyon sok pénzt emésztenek fel, az esetek nagy többségében költeni se kellene rájuk, de ez állt a forgatókönyvben. 45 millió dollártból jött ki a film, és 50 nap alatt elkészült, ehhez képest a kutyák nem lettek olyan bénák. Ha lett volna annyi pénz, mint az Avatar-ra, elsőosztályú rémkutyák lettek volna - vélte az Indexnek Antal Nimród.

A rendező azt is elmondta: rengeteg kiváló magyar filmes van, helyük lenne Hollywood-ban, csak a mentalitással lehetnek gondok. Amikor a Kontroll után leforgatta a Vacancyt, sokan kérdezték tőle, miért pazarolja a tehetségemet ilyen "szarokra", és azzal jöttek, ők nem csinálnának ilyet. Nimród ugyanakkor úgy viszonyult ehhez: volt egy meló, megkérdezték, kell-e, ő pedig dolgozni akart.

Mint mondta, a Kontroll sikere előtt is éveken át csak zöldségreklámokat forgatott. Nem szerette, de meg akarta ismerni a szakmát és magát is megismertetni, kapcsolatokat építeni. Saját ötletei is vannak, ezekből is szeretne filmet forgatni.

Az egyik egy nagyon izgalmas, kétszereplős kamaradarab, amit mindenképp itthon akar megcsinálni, de egy sci-fi terve is van. Ezt a költségek miatt nem Magyarországon kell leforgatni, hiszen 15 millió dollárt erre senki nem fog adni. Odakint könnyebb lesz vele házalni - vélte az Index-nek adott interjújában Antal Nimród.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.