Immár nem a Némó nyomában vezet

A Toy Story 3. a legsikeresebb

Immár nem a Némó nyomában a Pixar animációs stúdió legsikeresebb, azaz legtöbb bevételt hozott alkotása, az Egyesült Államokban június 18-án (hazánkban jún. 17-én) bemutatott folytatásfilm, a Toy Story 3. ugyanis átvette a vezetést.

2010.08.16 20:00ma.hu

A BoxOfficeMojo.com jelentése szerint az életre kelt játékfigurák harmadik kalandja szerdán átlépte a 896,22 millió dolláros jegybevételt (ezt az eredményt világszerte sikerült elérnie).

Az eddigi csúcstartó, a 2003-as halkaland egyébként 867,89 millióval állt az élen. Érdekesség, hogy mindkét animációs filmről elmondható: jobban kerestek az Egyesült Államokon kívüli piacokon, mint saját hazájukban.

A Némó nyomában USA-n kívüli eredménye az összbevétel 60,9 százalékát adja, míg a Toy Story 3-nál jelenleg 55,6 százalék ugyanez az arány.

A Toy Story 3. esetében egyébként még tovább nőhet az arányszám, sőt a film összbevétele is, hiszen a focivébé miatt számos területen (például Dániában, Finnországban, Norvégiában és Svédországban) augusztus végére halasztották az animációs film premierjét.

Ami pedig a Disney-Pixar (mióta a Disney 2006. elején felvásárolta a Pixart, közös cégcsoportba tartoznak) idei legsikeresebb filmjét illeti: ezt a dicsőséget nem egy animációs, de szintén egy 3D-s film mondhatja magáénak.

A legnagyobbat a Tim Burton-féle Alice Csodaországban kaszálta: 1 milliárd 24 millió 300 ezer dollárt keresett világszerte (ennek 67,4 százalékát az Egyesült Államokon kívül teljesítette).

Ezzel egyébként nemcsak stúdión belül a legsikeresebb, hanem – egyelőre legalábbis – az összes idei bemutató közül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.