12 órán keresztül sütötték

A világ legnagyobb hamburgere Ausztráliában

Egy ausztrál kávéház elkészítette a világ legnagyobb hamburgerét. A hivatalosan még meg nem erősített rekord szerint a 81 kilogrammos fasírtot 12 órán át sütötték.

2010.06.07 16:01MTI

A gigantikus hamburger a dresszinggel és az óriási bucival együtt 90 kilogrammot nyomott, ezzel a súllyal pedig megdöntötték a korábbi, 84 kilogrammos amerikai rekordot, amelyet Michiganben jegyeznek. Iman El-Ajouz, az ausztráliai üzlet tulajdonosa szerint a legnagyobb kihívást a hús sütés közbeni megfordítása jelentette.

Ehhez egy különleges fémlapátot kellett készíteniük, amellyel a húst az alján és a tetején egyszerre lehetett megfogni, hogy aztán négy férfi megforgathassa.

A hamburger 120 tojás, 150 szelet sajt, másfél kiló cékla, 2,5 kiló paradicsom, és közel 2 kiló saláta felhasználásával, különleges szósszal és egy óriási szezámmagos zsömlével készült.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.