Kate Winslet exférjének így tetszik!

Kevin Spacey Shakespeare-t magol

Shakespeare két darabját vitte el a párizsi közönségnek Kevin Spacey és Sam Mendes, akik a Bridge Project elnevezésű vállalkozás keretében második éve teremtenek hidat a kultúrák között a színház erejével.

2010.04.18 08:25MTI

Az Ahogy tetszik premierjét zsúfolt ház előtt tartották a Marigny Színházban Stephen Dillane brit színész főszereplésével, a Vihar bemutatója pedig április 20-án lesz. Mindkét színművet egy-egy hétig tartják műsoron, és a brit és amerikai szereposztással játszott angol nyelvű előadásokat francia felirattal élvezheti a közönség.

Spacey, a londoni Old Vic Színház művészeti igazgatója, maga nem szerepel a darabokban; producerként vette ki a részét a munkából a drámákat megrendező Mendes oldalán. Mint elmondta, a pénzügyi válságban nem volt könnyű előteremteni a szükséges anyagi feltételeket, de felülkerekedtek a gondokon.

Az Oscar-díjas színész hangsúlyozta, hogy a színház legyőzi a nyelvi és kulturális akadályokat. A darabokat már New Yorkban is előadták, és műsorra tűzik Szingapúrban, Hongkongban, Görögországban, Hollandiában, valamint Londonban is.

"Még az angolul beszélők sem értik Shakespeare minden szavát, de biztosan felfogják az érzéseket és az érzelmeket, amiket közvetít. A különböző közönség különböző módon fog reagálni, de végül is a darabok magát az embert mutatják be, ezért aztán szerintem mindegy, hogy a nézők honnan származnak" - magyarázta Spacey.

A három évadosra tervezett Bridge Projectről szólva Mendes, az Amerikai szépség Oscar-díjas rendezője korábban kifejtette, hogy régi szerelme a színház. "A színházban tanultam meg hogyan kell egy történetet elmesélni, vagy hogy mikor unatkozik, és mikor mulat jól a közönség" - jegyezte meg Sam Mendes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.