Október 28. és november 5. között pereg

Giuseppe Tornatore lesz a római filmfesztivál zsűrielnöke

Giuseppe Tornatore olasz filmrendező lesz az idei római filmfesztivál zsűrijének elnöke - jelentették be a szervezők hétfőn.

2010.01.25 22:06MTI

A fesztivált 2010. október 28. és november 5. között rendezik, s Tornatore felkérésével a legelismertebb olasz rendezők között számon tartott direktor érdemeit akarják előtérbe helyezni - derült ki a fesztivál igazgatója által kiadott közleményből.

Giuseppe Tornatore több mint húszéves karrierje során lenyűgöző módon járult hozzá az olasz filmhez
- hangsúlyozták a szervezők. Olaszország a rendező legutóbbi, Baaria című filmjét a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában nevezte Oscar-díjra, az alkotás azonban nem került fel a szűkített listára.

Giuseppe Tornatorét Cinema Paradiso című filmjéért 1990-ben a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjjal tüntették ki. Olaszország 2007-ben szintén a rendező művét, Az ismeretlen című alkotást küldte versenybe az Oscarért.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.