Isabelle Adjani és Audrey Tautou is esélyes a díjr

Harrison Ford tiszteletbeli Césart kap életművéért

Tiszteletbeli César-díjat kap Harrison Ford filmes életművéért - jelentette be pénteken a Francia Filmakadémia, amely egyúttal a César-díjak jelöltjeinek listáját is nyilvánosságra hozta.

2010.01.22 16:31MTI

A 67 éves amerikai sztár csaknem ötven esztendős filmes pályafutása elismeréséül veheti át a február 27-i párizsi "Césarok éjszakáján" a legrangosabb francia filmdíjat. A tiszteletbeli Césart kolléganője, Sigourney Weaver nyújtja majd át a színésznek. Fordot A kis szemtanú című filmjéért annak idején Oscar-díjra jelölték, és hollywoodi pályafutása során olyan nagy sikerű produkciókban szerepelt, mint a Csillagok háborúja-sorozat vagy az Indiana Jones-filmek.

Tavaly Dustin Hoffman életművét díjazta tiszteletbeli Césarral a francia filmszakma. A francia filmdíjak idei jelöltlistáján a legjobb külföldi film Césarjáért Michael Haneke A fehér szalag című drámája és James Cameron Avatarja is versenyben van. Jacques Audiard A próféta című börtöndrámája 13 César-jelölést kapott, egyebek mellett a legjobb film és a legjobb rendező kategóriában. A legjobb színésznő Césarjára többek között Isabelle Adjani és Audrey Tautou is esélyes.

A díjátadó ceremónián a közelmúltban elhunyt Eric Rohmerről is megemlékeznek majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.