Szcientológia és melegházasság?

Mit értett félre Paul Haggis?

Korábban felröppent, hogy Paul Haggis, az Oscar-díjas forgatókönyvíró-rendező nézeteltérése van a San Diegó-i Szcientológia Egyházzal, mert az támogatta Kaliforniában a melegek házasságának tiltásáról szóló törvényt. Mi történt?

2009.12.23 11:40MTI

A San Diegoi Egyház valóban szerepelt azon egyházak listájában, melyek állítólag támogatták ezt a rendelkezést. A listát azonban hibásan állítottak össze, s azóta a San Diegoi Szcientológia Egyház nevét már el is távolították a listáról.

A nézeteltérés abban állt, hogy Haggis szerette volna, hogy az egyház tegyen közzé hivatalos álláspontot és cselekedjen az üggyel kapcsolatban, miközben az egyház nem kívánt ilyen módon beavatkozni a politikába. Sajnálatos, hogy Haggis így kívánt vitába szállni, miközben az egyháznak nincs vitája vele, hiszen Haggis nézeteltérése az említett téves listán alapszik.

Az egyház támogatja, hogy mindenki élhessen emberi jogaival fajtára, bőrszínre és szexuális beállítottságára való tekintet nélkül. Ezt a törvénykezést illetően az egyház nem foglalt állást, általánosan pedig nem ért egyet semmilyen előterjesztéssel, ami sérti egyének vagy embercsoportok emberi jogait. És a kisebbségekről szólva elmondhatjuk, hogy a szcientológusok támogatják az emberi jogok érvényesülését, a kisebbségek jogait és kiállnak a diszkriminációval szemben.

A Szcientológia Egyház nagyon is következetesen felemeli szavát az ellen, hogy bárkit is diszkrimináció érjen.

(A Magyarországi Szcientológia Egyház közleménye.)

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.