Díjjazták Scorsese munkásságát

Martin Scorsese Golden Globe életműdíjat kap

Egy díjazottja már ismert a januári Golden Globe-díjátadónak: csütörtökön bejelentették, hogy Martin Scorsese filmrendezőt ismerik el a Cecile B. DeMille-életműdíjjal.

2009.11.13 07:05MTI

A direktor január 17-én a 67. alkalommal megrendezendő díjátadó gálán veheti át a kitüntetést.

Martin Scorsese - aki jövő héten ünnepli 67. születésnapját - Oscar-díjas rendező, többszöri jelölés után végül A tégla című filmért vehette át a szobrocskát. A művésznek két Golden Globe-díja is van, egyiket szintén A tégláért kapta, míg a másikat a New York bandái című filmért vehette át.
A rendező díjakra jelölt alkotásai között olyan filmek szerepelnek, mint a Dühöngő bika, a Nagymenők és az Aviátor.

A Cecile B. DeMille legendás filmművész nevét viselő életműdíjat eddig a filmvilág olyan alakjai kapták meg, mint a tavalyi díjazott Steven Spielberg, Warren Beatty, Anthony Hopkins és Michael Douglas.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.