Mosonyi Szabolcs: Pannon sivatag

Magyar siker a világ legrégebbi természetfilm-fesztiválján

Magyar természetfilm, Mosonyi Szabolcs Pannon sivatag című alkotása nyerte a Szlovák Munkaadók Szövetségének díját a pozsonyi Ekotopfilm fesztiválon.

2009.10.23 15:12MTI

Mosonyi Szabolcs sorrendben tizedik természetfilmje a mindenki számára érzékelhető klímaváltozással foglalkozik. A mozgalmas, látványos és tudományos szempontból is figyelemre méltó alkotást a nemzetközi zsűri egyhangúlag ítélte méltónak a díjra, amelyet a rendező személyesen vett át a péntek délelőtti díjkiosztón - tudatta az MTI-vel a pozsonyi magyar kulturális intézet (MKKI).

A nyilvánosság számára rendezett pozsonyi ingyenes vetítések rendkívül népszerűek, idén mintegy hetvenezren voltak kíváncsiak a versenyfilmekre, a fesztivál fennállása óta pedig hozzávetőlegesen hatszázezren. A továbbiakban négy szlovákiai városban, illetve Prágában is levetítik a díjnyertes alkotásokat - olvasható a közleményben.

Az 1975 óta megrendezett nemzetközi seregszemle elsősorban a természetfilmes szakmának kínál megmérettetési lehetőséget, és a világ legrégebbi ilyen jellegű fesztiválja. Idén mintegy négyszáz nevezés érkezett a fesztiválra, az előzsűrizés után 24 országból 87 film került a versenyprogramba, köztük három magyar alkotás. A fődíjat egy tigrisszőrmékkel üzletelő bűnszövetkezet praktikáit leleplező német film nyerte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.