53 éve történt az 1956-os forradalom is

20 éves a Magyar Köztársaság: 400 méteres Fénylobogó a Parlamenten!

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 53. és a harmadik Magyar Köztársaság kikiáltásának 20. évfordulója alkalmából rendezett programok részeként nem csak nappal, hanem sötétedés után is megelevenednek az egykori pesti polgárok hétköznapjai.

2009.10.21 10:52ma.hu

Óriási fényfestményeket láthatnak, akik este 19 és 24 óra között Budapest négy pontja – a Blaha Lujza tér, a Corvin köz, a Nyugati tér és a Moszkva tér – közelében tartózkodnak.

Október 20. és 23. között az 1956-os forradalom, valamint a 1989-es rendszerváltás ismert pillanatai villannak fel, újszerű megközelítésben: a képek fókuszában nem a tömeg, hanem az egyes résztvevők – forradalmárok, egyszerű polgárok – állnak. Több mint 400 méter fényből festett nemzeti zászló, az ország legnagyobb fénylobogója lesz látható október 23-tól 25-ig a Parlament Duna felőli oldalán, köszöntve a Köztársaság 20. születésnapját.

A vetítés minden este 18 órától éjfélig kínál különleges látnivalót.

Parlament, a Magyar Köztársaság egyik legfőbb szimbóluma, még soha nem kapott ilyen nagyszabású ünnepi díszkivilágítást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.