Gyászmisét tartottak Bujtor István emlékére

Szent István-bazilikában emlékeztek meg Bujtor Istvánról

Gyászmisén emlékeztek Bujtor Istvánra a budapesti Szent István-bazilikában szerda este; a 67 éves korában szeptember 25-én elhunyt színész, rendező lelki üdvéért bemutatott katolikus gyászszertartáson mintegy kétszáz családtag, barát és pályatárs vett részt.

2009.10.07 18:14MTI

"Családjáé, barátaié és művészi hivatása révén sokaké volt" - mondta a gyászmisét celebráló Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát. Kiemelte, hogy a színművésznek rengeteg barátja volt, mert egyaránt tudott szeretet adni és kapni.

A haláláig a veszprémi Petőfi Színházat igazgató Balázs Béla-díjas művészre emlékezők között ott volt Eperjes Károly színművész, a teátrum művészeti vezetője, Szacsvay László, Lukács Sándor, Takács Katalin és Voith Ágnes színművész, Jankovics Marcell képzőművész, rendező és Kuncze Gábor politikus is.

Bujtor István július végén lett rosszul, életveszélyes állapotban került a veszprémi megyei kórházba, ahol egészen szeptember 24-ig az intenzív osztályon kezelték. Rehabilitációjának folytatására ekkor Budapestre szállították; a színművész másnap a fővárosban hunyt el.

A színész-rendezőt október 1-jén helyezték örök nyugalomra a balatonszemesi temetőben, bátyja, Latinovits Zoltán színművész nyughelyével szemben és édesapja sírja közelében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.