További öt évre nevezte ki Hiller István

Baán László marad a Szépművészeti Múzeum igazgatója

A Szépművészeti Múzeum főigazgatói posztjára kiírt pályázat elbírálását követően újabb öt évre Baán Lászlót nevezi ki a közgyűjtemény élére Hiller István oktatási és kulturális miniszter - közölte a tárca sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2009.09.07 14:40MTI

A közlemény szerint a miniszter a szakemberekből álló bíráló bizottság javaslatát elfogadva hozta meg döntését, amelyet a múzeum közalkalmazotti tanácsa és szakszervezete is támogat.

A mostani kinevezés 2014. november 30-ig szól, és annak a munkának is elismerése, amelyet Baán László a Szépművészeti Múzeum élén végzett 2004-ben történt kinevezése óta - szerepel a kommünikében.

Az OKM emlékeztetett arra, hogy Baán László főigazgatósága idején olyan rendkívüli népszerűségnek örvendő, nagyszabású tárlatokat rendezett a múzeum, mint az El Greco-, a Velázquez-, a Goya-kiállítás 2006-ban, a Vincent van Gogh-kiállítás 2007-ben, vagy a Lélek és test című fotókiállítás 2008-ban.

Az elmúlt öt évben vezették be a Múzeum+ programot, amelynek keretében kéthetente csütörtökönként este dzsesszzenével és tárlatvezetésekkel várják a közönséget. További újítás volt a Géniuszok és remekművek sorozat elindítása, a múzeumpedagógiai programok, valamint a múzeumi szolgáltatások jelentős bővítése.

Ebben az időszakban fejeződött be a múzeum teljes külső rekonstrukciója is. Baán László vezetésével a Szépművészeti Múzeum a világ legfontosabb közgyűjteményi intézményei közé került, amit többek között az is bizonyít, hogy immár a világ ötven leglátogatottabb múzeuma közé tartozik, Baán László pedig tagja lett a világ legjelentősebb kiállítóhelyeinek vezetőit tömörítő BIZOT-csoportnak - hangsúlyozza a szaktárca közleménye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.