Sacha Baron Cohen új filmjét nem lehet játszani

Betiltották a Brünót Ukrajnában

Ukrajnában a bemutató előadás előtt betiltották Sacha Baron Cohen új filmjének, a Brünónak a forgalmazását és vetítését.

Botrányos ruhákban reklámozza új filmjét Cohen! képgaléria

2009.07.15 15:05MTI

A divatőrült meleg osztrák riporter amerikai kalandjait bemutató filmet az eredeti tervek szerint július 23-án kezdték volna vetíteni az ukrán mozikban.

A művelődési és idegenforgalmi minisztérium azonban betiltotta az alkotás terjesztését és bemutatását Ukrajna egész területén.


A kino-teatr.ua filmes és színházi internetes ukrán portál a hír kapcsán a többi között megállapította: ismét bebizonyosodott, hogy Ukrajna a minduntalan hirdetett európai irányultsága ellenére olyan állammá vált, ahol az utolsó szót a közerkölcs fölött őrködő nemzeti tanács és egyéb büntető cenzúraszervek mondják ki

. A tiltás kapcsán az orgánum egyúttal emlékeztetett arra, hogy Cohen előző filmje, a Borat is hasonló sorsra jutott Ukrajnában, csak akkor a Gemini filmforgalmazó cég lett a kárvallott, az alkotást illegálisan terjesztő kalózok pedig a nyertesek.

A szabad szájú, gúnyolódó áldokumentumfilmeket gyártó Sacha Baron Cohen produkciói egyébként sokakban keltenek ellenérzéseket, a kazah riporter tengerentúli túráját "megörökítő" Borat kapcsán annak idején a kazahok tiltakoztak a róluk sugallt hamis kép miatt, a Brüno megjelenése előtt pedig az osztrákok háborodtak fel.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.