A híres Warhol-művet még nem árverezik el

Jackson portréja dollármilliókat érhet!

Kivette aukciós katalógusából, és egyelőre nem bocsátja árverésre egy New York-i galéria Andy Warhol egyik művét, amely Michael Jacksont ábrázolja.

2009.07.14 13:00MTI

Az East Hampton-i Vered Galéria a kép iránt támadt hatalmas érdeklődéssel indokolta döntését; a műre vasárnapig lehetett volna licitálni.

Warhol 76-szor 66 centiméteres festményén egy mosolygó Michael Jackson látható, a Thriller időszakát idéző vörös dzsekiben.

Az árverés előtt 1 és 10 millió dollár közé becsülték a kép árát. Janet Lehr, a galéria társtulajdonosa közleményében úgy fogalmazott, hogy a lehetséges vevők legszélesebb köre előtt akarja árverésre bocsátani az 1984-ben készült alkotást, amely a hírek szerint egy New York-i magángyűjtő tulajdona.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.