A macikat fél tucat teherautóval szállítják el

450 ezren látogatták a Macifesztivált!

Kedd este elköltöznek a macik a Duna Plázából, ahol május 8-től 31-ig várta az érdeklődőket a Macifesztivál. A több, mint ezer plüssmacit egyesével bedobozolják, és az installációkkal, vitrinekkel együtt fél tucat teherautóval elszállítják.

2009.06.02 19:10ma.hu

A mackókat 24 nap alatt 450 ezer ember látta. A jótékonysági macigyűjtés során összegyűlt több száz játékot a Bethesda Gyermekkórház és más gyermekjóléti intézmények kapják. Hétfőn, éjjel 1 órakor véget érte a Macifesztivál a Duna Plazában. 

Minden várakozást felülmúló tömeg nézte meg a Rákóczifalvi Macimúzeum és Méhész Ottóné magángyűjtő összesen több, mint ezer maciját. Több tízezer gyermek vett részt a macis programokon, így a kézműves foglalkozásokon, kvízjátékokon, előadásokon, koncerteken. Különösen nagy sikert aratott a macisimogató, ahol a kicsik kedvükre játszhattak 200 (!) macival. 

A kiállítást kedd estig lebontják a szervezők. Elsőként azt a 7 ezer lufiból álló macit, amit Alberto Falcone léggömbszobrász készített. A több mint ezer plüssállatot egyesével bedobozolják, teherautókra rakják, és elszállítják gazdáikhoz.
 
Ennél nagyobb munkát jelent a szervezőknek a vitrinek, és egyéb installációk leszedése, elvitele, ezek is csak legkevesebb három teherautóra férnek fel.

A rendezvény ideje alatt „Hozd el a macidat!” felhívással jótékonysági macigyűjtés zajlott a Duna Plazában. A szervezők arra kérték a látogatókat, hogy hozzanak magukkal egy nem használt, de jó állapotú macit, és dobják be a gyűjtőbe.
 
Az akció sikerességét mi sem jelzi jobban, hogy több száz játék gyűlt össze. A megtisztított macikat a Bethesda Gyermekkórház és más gyermekjóléti intézmények kapják. 

- " Rendkívül sikeresnek értékelem a Macifesztivált." – mondta Dankowsky György, a Duna Plaza igazgatója. 

– „ Jó volt nap, mint nap tapasztalni, hogy ennyi ember érzi jól magát a Duna Plazában. Miközben az ingyenes hétvégi programokon a kicsik a kézügyességüket fejlesztették, új tudással is gazdagodtak a medvékkel kapcsolatban. Személyes szívügyemnek tekintettem a jótékonysági macigyűjtést, ezért igazán nagy öröm, hogy ilyen sokan ajánlották fel a játékukat. Úgy érzem, hogy sikerült egy igazi családi programot létrehoznunk. A Macifesztivál sikere megmutatta, hogy van létjogosultsága az ilyen kezdeményezéseknek, ezért a jövőben sok hasonló akcióval szeretnénk meglepni a látogatóinkat.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.