Zenés vírus terjed a világhálón!

Elindult hazánk új musical portálja a Musicalworld.hu!

Futótűzként söpör végig a weben egy eddig nem látott alkalmazás; a jövevény a musicalworld.hu nevet kapta. A portál elindulása annyi érdeklődőt vonzott, hogy a szerver egy ideig csak nagy erőfeszítések árán tudta kiszolgálni a látogatókat.

2009.04.15 15:30ma.hu

Ilyen csak ritkán fordul elő az idén 20. születésnapját ünneplő Internet történetében. Pedig egyszerű a magyarázat az esetre: a musicalworld.hu Magyarország első olyan tematikus oldala, amely valóban minden tekintetben kiszolgálja a zenés színházi-filmes műfaj szerelmeseit. 

Nem csak informál, de cikkekkel, ajánlókkal, exkluzív interjúkkal szórakoztatja az oda látogatókat, akik - miközben kikapcsolódnak - értékes nyereményekre is pályázhatnak.

Az oldal készítői mottójukul a "Több mint musical" mondatot választották, és ami azt illeti, valóban többet kínálnak az itthon eddig látottaknál: olvasóik nem csak válogathatnak a közelgő előadások közül, de azokra jegyeiket is megrendelhetik, mindössze néhány kattintással.

Az ötletgazdák nem érik be az egyébként színes magyarországi kínálattal, hanem a külföldi produkciókból is merítenek, sőt azt mondják: igyekeznek mindenhol ott lenni, hogy ne csak közhely legyen: náluk első kézből kapják a híreket az olvasók. 

A musicalworld.hu népszerűségét egyebek mellett annak köszönheti, hogy az oldal megálmodói a szerkesztéséből nem zárnak ki senkit. Vagyis a szó legszorosabb értelmében független portált hoztak létre, amely így egyben hazánk leggyorsabb, könnyen áttekinthető musical-információs központjává nőheti ki magát.

Hamarosan egyébként már nem csak a világhálón találkozhatunk a musicales honlappal, hiszen - mint ígérik a készítők - különféle rendezvényeken is megfordulnak majd, úgy is, mint támogatók. 

Azt mondják: a manapság második virágkorát élő műfaj megérett arra, hogy mindenki kedvence legyen - nemtől, kortól függetlenül.

A szervezők egy nem mindennapi musical-show keretében mutatták be a siteot. Sztárvendég Gallusz Nikolett volt, aki két dallal is elképráztatta a közönséget. A táncról a showtánc-világbajnok Botafogo Táncegyüttes (Kovács Kitty és Felföldi Attila) gondoskodott. 

A konferanszé az Interoprett táncos-komikusa, Kollár Péter Erik volt, aki élőben adta elő a híres New York, New York c. dalt. A nem mindannapi eseményen tiszteletét tette még Polyák Lilla, Homonnay Zsolt, Serbán Attila, Miller Zoltán és Pirgel Dávid is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.