"És most következzék valami egészen más"

Ismét összeáll a legendás Monty Python Repülő Cirkusza!

Ismét összeáll a legendás Monty Python Repülő Cirkusza - de csak egy filmre, amely azonban nem a Gyalogalopp II. Csupán dokumentumfilmről van szó, amely abból az alkalomból készül, hogy az angol abszurd humor legkiválóbb csapatának öt életben lévő tagja 40 éve szerepelt először a BBC-n.

2009.03.30 19:40ma.hu

John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones és Michael Palin ezúttal sem tagadja meg önmagát. A film címe: Monty Python: majdnem az igazság - az ügyvéd változata (Monty Python: Almost the Truth - the Lawyer's Cut) Jones pedig úgy nyilatkozott, hogy "mindig is ilyen dokumentumfilmre vágyott".
 
Annyira teljes, annyira hű az igazsághoz, hogy meg sem kell néznem" - mondta a színész-író a Daily Telegraph című brit lapnak. A dokumentumfilmet októberben adják ki DVD-n és Blu-Ray változatban, és várhatóan - megemlékezve az első, 1969 októberi szereplésre - tévében is mutatnak belőle részleteket. 

Az öt művész mellett archív felvételről látható lesz az 1989-ben elhunyt Graham Chapman, továbbá számos kollégát és hírességet is meginterjúvolnak, köztük Jeff Bridges, Dan Aykroyd, Tim Roth színészeket, Hugh Hefnert, a Playboy főnökét, és Bruce Dickinsont, az Iron Maiden metálbanda énekesét. 

Ugyancsak az évfordulót aranyozta be egy hét végi esemény: szombaton mutatták be első ízben a walesi Aberysthwyth-ben az 1979-ben készült Brian életét, amelyet annak idején a helyi városvezetés betiltott istenkáromlás címén. 

A vetítésre a belépőjegy 25 font volt, a bevételt a Brit Szív Alapítvány, illetve egy etikai kérdésekkel foglalkozó világhálós honlap támogatására szánják.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.