A Halálos ifjúság című dráma nyomán!

Jön a Nyavalyások című musical!

Kis színháztörténet, mielőtt fejest ugranánk egy mocsokságokkal teli, mégis hétköznapi alvilágba: az osztrák-német Ferdinand Bruckner 1926-ban írta Halálos ifjúság című drámáját, amelyet az 1932-es magyarországi ősbemutatót követően betiltott a budapesti főkapitány.

2009.03.06 19:30ma.hu

A nyolcvan éve írt dráma ma is figyelemreméltó bátorsággal beszél az élet kapujában álló generáció önemésztéséről. A hősök egy része orvostanhallgató, akik éppen önmagukat képtelenek meggyógyítani. Mindannyian fordítanak a sorsukon: ki a reményteljes jövő, ki a végzet irányába indul. 

A Nyavalyások egy előadásnyira duzzasztott bizarr jövőkép, amiben bármi (még a jó is) megtörténhet. A fekete humorral és szenvedéllyel átszőtt darabot az ARTBAL és a Papírhold Produkció friss, minden ízében huszonegyedik századi színpadi műként, musicalként mutatja be. A zene egy fiatal zeneszerző Scheck Ádám, a szöveg két ifjú költő Babiczky Tibor és Simon Márton munkája.
 
Többek között a Kaposvári Egyetem és a Színház- és Filmművészeti Egyetem nemrég végzett hallgatói adnak hangot a hét szerepnek. A zene a harmincas évek kabarésanzonjait és a karcosan lírai rockot ötvözi, és élőben fog megszólalni. 

A Nyavalyások egy sztori egymással kavaró, az életüket többé vagy kevésbé eltoló fiatalokról, nem csak fiataloknak. Szappanopera költészettel, lelki sivárság színes megoldásokkal, ösztönök halállal, itt mindenki kedvére szórakozhat, vagy nézhet tükörbe.

Scheck-Bruckner-Babiczky-Simon: Nyavalyások 
Ferdinand Bruckner Halálos ifjúság című drámája nyomán 

Zene: Scheck Ádám 
Szöveg: Babiczky Tibor és Simon Márton 
Koreográfus: Klingler Kata 
Látványtervező: Bosznay Ákos 

Szereplők: Csiba Eszter, Gombai-Nagy András, Hegedűs Barbara, Klingler Kata, O. Szabó Soma, Stróbel Dóra, Szik Juliska 

Rendező: Halász Glória 
Ősbemutató: 2009. április 3., 19:00 óra, Nyugati Teátrum

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.