Ünnep

200 éve született a Himnusz

"Valami a világra jött azon a téli napon Szatmárcsekén, ami aztán az egész magyarság lelki-szellemi életére döntő hatásúnak bizonyult."

2023.01.22 06:29ma.hu

A magyar kultúra napját 1989 óta ünneplik országszerte számos helyszínen és intézményben különböző kulturális programokkal, rendezvényekkel, előadásokkal arra emlékezve, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban, január 22-én tisztázta le Szatmárcsekén a Himnuszt.

MTI/Koszticsák Szilárd

A Himnusz eredeti kézirata a magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségen az Országos Széchényi Könyvtárban 2023. január 21-én.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.