Botrány

Csődöt jelentett a másfél milliárd dollár kártérítésre kötelezték a médiasztárt

Magáncsődöt jelentett Alex Jones amerikai médiaszemélyiség, akit a bíróság valótlan állítása miatt csaknem másfél milliárd dollár kártérítés kifizetésére kötelezett.

2022.12.03 17:21MTI

A műsorvezető, az Infowars vezetője, saját médiafelületén közölte pénteken, hogy a csődvédelmi keresetben 1 és 10 milliárd dollár közötti tartozást, illetve 1 és 10 millió dollár közötti vagyont tüntetett fel. Podcast adásában azt állította, hogy a csődeljárás bizonyítja majd, hogy tönkrement és arra kérte hallgatóit küldjenek anyagi támogatást a műsor fennmaradása érdekében. Ahogy fogalmazott, "mindenki látni fogja, hogy Alex Jonesnak majdnem semmi készpénze nincs".

A radikális nézeteiről ismert médiaszemélyiséget több bírósági eljárás során csaknem másfél milliárd dollár kártérítésre kötelezték a 2012 Sandy Hook iskolai mészárlás áldozatainak hozzátartozói felé, mert saját médiumában hosszú időn keresztül valótlanul állította, hogy a tömeggyilkosság nem történt meg, és az csak egy kitaláció.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.