Kultúra

Mikroszkopikus méretű betlehemet állították ki az Egyesült Királyságban

A képet egy birminghami vésnök, Graham Short gravírozta bele kézzel egy tűhegynyi aranydarabba.

2022.11.28 11:46MTI

A világ vélhetően legkisebb, alig tűhegynyi betlehemét mutatták be hétfőn az Egyesült Királyságban - jelentette a BBC hírportálja.

A képet egy birminghami vésnök, Graham Short gravírozta bele kézzel egy tűhegynyi aranydarabba. A northfieldi Szent Lőrinc templomban kiállított alkotást a látogatók mikroszkóppal tekinthetik meg.

Munkájához a művész orvosi mikroszkópot használ és gyógyszereket is szed azért, hogy lelassítsa a szívverését. "Tulajdonképpen két szívdobbanás között dolgozom" - magyarázta Short, aki emellett egy botoxhoz hasonlóan működő injekciót is rendszeresen bead magának a szeme mellé, hogy megakadályozza az esetleges izomrángásokat.

"Tudom, hogy kissé szélsőséges, amit teszek" - fogalmazott, ám hangsúlyozta azt is, hogy műve nagy tetszést aratott, és sok gratulációt kapott.

A miniatűr betlehemet több, a világ számos részéről érkező betlehemi alkotással együtt állították ki.

Short korábban egy gombostűn örökítette meg Erzsébet királynő képét, amely később 100 ezer fontért (47 millió forint) kelt el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.