Kultúra

Több mint 13 ezren látták a Blokád című filmet

A rendszerváltás utáni Magyarország első, szabadon választott miniszterelnökéről, Antall Józsefről szóló, az 1956-os forradalom, valamint az 1990-es taxisblokád idején játszódó filmalkotást eddig 13223 néző tekintette meg.

2022.10.25 12:50MTI

Már több mint 13 ezer néző látta a Blokád című magyar filmet - közölte a produkció az MTI-vel kedden.

A 95. Oscar-verseny legjobb nemzetközi film kategóriájába nevezett új magyar filmet múlt csütörtöktől játsszák a hazai mozik; a Blokád a legnézettebb filmek közt debütált az október 23-ai ünnepi hétvégén - áll a közleményben. A rendszerváltás utáni Magyarország első, szabadon választott miniszterelnökéről, Antall Józsefről szóló, az 1956-os forradalom, valamint az 1990-es taxisblokád idején játszódó filmalkotást eddig 13223 néző tekintette meg.

"Bíztunk a közönség érdeklődésében, amihez jelentősen hozzájárult többek közt Köbli Norbert fordulatos, izgalmas forgatókönyve, a kitűnő színészek, köztük Seress Zoltán, ifjabb Vidnyánszky Attila és Gáspár Tibor alakítása, valamint a történetet Nagy András operatőrrel együtt gazdag vizualitással, látványosan és sodró lendülettel adaptáló rendező, Tősér Ádám munkája is" - idézi a közlemény Lajos Tamást, a film producerét.

Lajos Tamás hozzátette, hogy reményei szerint az első hétvégén elért nézőszám azt ígéri, hogy a Blokád is bekerülhet az utóbbi idők legnézettebb magyar filmjei közé, és folytatja azt a sikersorozatot, amely azt igazolja, hogy a nézők szívesen néznek hazai gyártású filmeket.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.