Kultúra

Csaknem hárommillió fontért árverezték el a legutóbbi James Bond-filmben használt Aston Martin egy másolatát

Az árverés bevételét 50 különféle segélyszervezet között osztják szét.

2022.09.29 17:30MTI

2,92 millió fontért árverezték el a legutóbbi James Bond-filmben használt Aston Martin DB5 egy másolatát szerdán Londonban egy nagyszabású rendezvénysorozat keretében, amelyet Őfelsége ügynökének 60. évfordulója alkalmából tartanak.

A fényszórói közt egy géppuska-utánzatot magába foglaló autótért a Christie's aukciósház legfeljebb 1,5-2 millió fontot várt. Az ikonikus gépkocsi egyike annak a több tucat James Bond-relikviának, amelyet az évforduló alkalmából bocsátanak áruba jótékony célból az október 5-ig tartó, online is zajló árverésen.

Az árverés bevételét 50 különféle segélyszervezet között osztják szét.

A Daniel Craig főszereplésével forgatott 2021-es James Bond-epizódhoz nyolc példány készült a különleges felszereltségű DB5-modellből, közülük ez az egyetlen, amelyet áruba bocsát az Aston Martin és az EON Productions - közölte a Christie's.

Az aukción 630 ezer fontos kikiáltási áron kínálnak megvételre egy másik Aston Martint, egy V8-at, amelyet ugyancsak Daniel Craig vezetett a Nincs idő meghalni-ban.

Az árverésen licitálni lehet egyebek mellett egy Craig által viselt Omega karórára, egy hamis Fabergé-tojásra a Polipkából és egy motorcsónakra, amelyet Pierce Brosnan használt A világ nem elég-ben.

Az első James Bond-film, a Dr. No 1962. október 5-én került a mozikba.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.