Háború

A kormány az ukrán háború miatt 600 millió forintos elvonásról értesítette a Magyar Állami Operaházat

Az intézmény a 2022/2023-as évadtervében számos módosításra kényszerült.

2022.08.09 00:55ma.hu

Magyarország Kormányának az ukrajnai háborús helyzettel összefüggő, átfogó gazdasági intézkedései nyomán a fenntartó minisztérium a Magyar Állami Operaházat 600 millió forintos elvonásról értesítette - közölte Facebook-oldalán az intézmény.

A korábbi és a várható további megtakarítási intézkedések nyomán az OPERA a 2022-es évre összességében bő 1 milliárd, a 2023-as évre egyelőre 500 millió forint nagyságrendű elvonással számol.

"Mindezeken felül dalszínházunkra az utóbbi időszakban további rendkívüli terhet rótt a közüzemi költségek növekedése, valamint a valutaárfolyam-mozgásoknak való kiszolgáltatottság. Az említett okokból a Magyar Állami Operaház 2022/2023-as évadtervében a posztban olvasható módosításokra kényszerül:"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.