Sárik Péter zongoristával adott koncertet!

Fábián Juli dzsessz énekesnő londoni sikere

Londonban koncertezett a héten Fábián Juli dzsessz énekesnő, fellépett a neves 606 Jazz Klubban, a Londoni Magyar Kulturális Központban Sárik Péter zongoristával adott koncertet.

2009.02.17 19:45MTI

A 606 Jazz Klubban ismert brit zenészekkel fellépő fiatal magyar tehetség hangját "édes méz és csípős chili keverékéhez" hasonlította Pallai Péter az LMKK jazz kurátora. 

Fábián Julit szerdai koncertjén a csodálatos brit zongorista, Tim Lapthorn, a magyar származású bőgős Arnie Somogyi és a brit sajtó által hihetetlen tehetségnek titulált dobos, Martin France kísérte. 

Sebastian Scotney zenész és jazz kritikus népszerű blogjában, a London Jazzben a hét kiemelt jazz eseményeként ajánlotta a koncertet - tájékoztatta a Londoni Magyar Kulturális Központ vasárnap az MTI-t.

A fiatal dzsessz generáció egyik kiemelkedő énekesnője rendszeres vendége a Gyárfás Triónak, a Budapest Jazz Orchestrának, énekelt a Freestyle Chamber Orchestrával és a Coolmen Trióval. 

2007-ben és 2008-ban is bekerült az ismert montreux-i jazzfesztivál énekversenye, a Shure Montreux Jazz Voice Competition döntőjébe. Már évek óta sikeresnek bizonyul az a brit-magyar együttműködés, amely London egyik legkiválóbb jazz színtere, a 606 Jazz Club és a Londoni Magyar Kulturális Központ között jött létre.
 
Takács Ildikó, az LMKK igazgatója elmondta, hogy az ilyen gyümölcsöző brit-magyar együttműködések révén a szigetország legszínvonalasabb helyszíneire tudunk magyar művészeket eljuttatni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.