A zenész nem lép fel az Oscar-gálán!

Peter Gabriel sztrájkol!

Az énekes kifogásolta, hogy Down To Earth című számából mindössze 65 másodpercet adhatott volna elő az Oscar-díj kiosztóján, inkább úgy döntött, hogy csupán nézőként vesz majd részt a hollywoodi Kodak Theaterben megrendezésre kerülő eseményen

2009.02.17 16:50ma.hu

Peter Gabrielt a legjobb filmzenedal kategóriájában jelölték Oscarra, a Wall-E című animációs filmhez írt Down To Earth daláért. 

A gála szervezői a nézettségi adatokat szem előtt tartva azt találták ki, hogy a három jelölt számból egyveleget készítenek, így Gabriel nem adhatja elő teljes egészében a szerzeményt, csupán egy 65 másodperces részletet a dalból. 

Mikor megtudta, hogy csak egy részletet játszhat el, inkább úgy döntött, hogy csupán nézőként vesz majd részt a hollywoodi Kodak Theaterben megrendezésre kerülő eseményen.
 
- „Mivel csak három jelölt van ebben a kategóriában, azt hittem, hogy mindenki előadhatja a dalát a maga teljes hosszában. Kiderült azonban, hogy csupán 65 másodpercet kapnánk, úgyhogy úgy döntöttem, hogy inkább nem fogok szerepelni az idei gálán. Igaz, hogy a filmgyártásnak csak egy kis része a dalszerzést, azért úgy gondolom, hogy keményen dolgozunk mi is és megérdemelnénk egy komolyabb helyet a ceremónián.” –nyilatkozta Gabriel.
 
- "A dalszerzők nagyon kis részét adják a filmeknek, de ez nem jelenti azt, hogy ne dolgoznánk hihetetlenül keményen a saját feladatunkon. Öreg motoros vagyok már a szakmában, és biztos vagyok abban, hogy semmi hátrányom nem származik abból, ha tiltakozásom jeléül nem lépek fel a gálán. A ceremóniára azért elmegyek, biztosan jó móka lesz" – mondta utólag a zenész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.