Tragédia

Szülei találtak Babicsek Bernátra, az édesanyja látta meg először a földön fekve

A 41 éves színész, zenész egy lakástűz következtében vesztette életét.

2022.01.03 17:05ma.hu

Mint ahogyan azt a ma.hu is megírta, Babicsek Bernát volt a tragikus, solymári lakástűz áldozata. A Bors úgy tudja, egy tűzhelyen felejtett olajos serpenyő okozhatta a halálát, ami kigyulladt és olyan gőzöket, gázokat szabadított fel, amik miatt elfogyott az oxigén a 41 éves színész, zenész 80 négyzetméteres családi házában, és füstmérgezést szenvedett.

Babicsek Bernátot utoljára december 30-án, csütörtökön látta a családja. Szilveszter után – mivel nem tudták telefonon elérni a szülei – átmentek a házához. „Elkezdtünk kopogni és próbáltunk benyitni a házba, de zárva volt minden. Hirtelen rossz érzés fogott el és a férjem betörte a teraszablakot” – mesélte sírva a Borsnak az édesanyja, aki a férjével ekkor vette észre, hogy mindent befogott valami fekete füst a tűzhely körül. „Ösztönösen a konyha sarkába kaptam a fejem és ott, a konyhaasztal mögött feküdt a fiam. (…) Nem volt rajta égési sérülés, csak tiszta korom volt az egész kis feje, ahogy ott feküdt. (…) Valamit sütni vagy főzni akarhatott, de olyan fáradt volt már, hogy valószínűleg elaludt” – emlékezett vissza a történtekre Márta néni.

Az OKF szóvivője felhívta a figyelmet: "nem kell kiterjedt lakástűz ahhoz, hogy tragédia történjen". Elég egy kisebb tűz, vagy akár egy-két izzó tárgy is ahhoz, hogy halálos füstmérgezés történjen - jegyezte meg, kiemelve, ezek elkerülése érdekében ajánlott füstérzékelőt beszerezni.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.